sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kun sä hirviraanun alla annat mulle.

Oon kerranki ollu ajoissa Oulussa, mikä on oikiastaan ihan mukavaa. Kerenny tämän päivän vähän olla ja asettua, siivota joulukoristeet veke ja vaihtaa verhot, purkaa laukut ja muutenki.

Laitoin joulun hyvillä mielin pois.

Ainakaan toistaiseksi en ole vielä havainnut sitä perinteistä tammikuun ahistusta. Päin vastoin, olen aika hyvillä mielin. Söin illalliseksi makaroneja ketsupilla (aina ei vaan voi muistaa ettei kämpillä _oikiasti_ ole mitään ruokaa, ko oot syöny net ennen joululomalle lähtöä) ja mietiskelin tässä kaikenlaista. Ihan hyvä olla Oulussa. Eilen kotosalla tehtiin vielä hyvää ruokaa, kävin saunassa ja nautiskelin olosta. Joulukoristeet jäi vielä paikalleen, oikiastaan oli ihan kiva, ettei tarvinu kattoa siellä sitä paljaaksi riisuttua totuutta.

Syötiin savustettua kuhaa, korvasienikastiketta, kotitekoisia uuniperunoita ja hunajakasviksia, salaattia ja äitin karjalanpiirakoita. Ruokajuomana naukkailin valakkaria (tykkäsin tuosta Jacob's Creekistä tosi palijon) ja kulautettiinpa met ruokaryypytki naamaan. Jäläkkäriksi leipäjuustoa kermassa ja jäläkiruokaviiniä. Koko komeu'en kruunasi yksi kylymä pullosta juotu saunaolut. 

Kuka haluaa ryypätä ko alakoholia voi nauttia pienesti hyvän ruoan kyytipoikana? :) No joo, on kyllä tullut oltua aika keskieurooppalainen tuon alakoholin käytön suhteen koko joulun ja nämät muutkin pyhät, voisi jättää hetkeksi vähän vähemmälle. Mutta minkäs teet ko hyvä viini kruunaa ruoan ko ruoan!  Ja turhien kalorien kuningas saunakalska on vaan niin hyvää. 

Oli viiminen mahollisuus taas hetkeen istua pimiässä takakuistilla palelluttamassa varpaita ja siemailla kylymää kalskaa samalla ko kattelee tähtitaivasta ja miettii sitä, ettei oikiastaan tarvi miettiä mitään.

IMG_3357 IMG_3354 IMG_3356 IMG_3361 IMG_3367

Jäi hyvä ja lämmin fiilis. Ja ko seuraavan kerran menee kotia, on joulu jo kaukainen asia, kulijetaan hitaasti, mutta varmasti kohti kevättä. Niin se vain pyörähti yksi vuosi taas. Oon tullu kämpänneeksi tässä asunnossaki nyt vuojen päivät. Aika kuluu mahottoman nopiaa. Ennenkö huomaankaan, on varmaan taas kesä.

Sitä ennen kerkiän esimerkiksi täyttää valtavat kakskytäkolome vuotta, piettää ensimmäiset terapiani ja kuka ties mitä! 

Jännityksellä jään oottamaan, mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan. Mitään uuen vuojen lupauksia en ole teheny, paitsi etten aatellu syyä karkkia. Ja tietenki aijon nauttia elämästä täysin siemauksin, yrittää olla mahollisimman onnellinen kaikesta siitä mitä minulla on ja olla valittamatta tai stressaamatta turhista. Elää hetkessä, jalat maassa mutta pää pilvissä.

Briefly in English: Back at Oulu. I cleaned Christmas away today. It's a whole new year starting, can't wait what it brings to me. Let's hope this is a good one!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti