keskiviikko 8. elokuuta 2012

Touch me, save my life come on and turn me on.

Tää on justiinsa niin tätä. Jos viime viikko meni koomailleissa, niin tällä viikolla virtaa onki sitten riittäny ko pienessä kylässä. Eilen kävin tosiaan mustikassa ja sain saaliksi pienen sankollisen mustikoita, sekä mahottoman jalakakrampin. Fysioterapeutin diagnoosi; älä käytä kumisaappaita ja jos poimit mustikoita kaltevalla tasolla, seiso pitkittäin, älä poikki rinteen. 

Mustikoista tekasin mustikkapiirakkaa tällä ohojeella. Varma vaihtoehto, toimii! Ja herkkuahan siitä tuli, kuten arvata saattaa. Lisukkeena vähän vaniljakastiketta ja avot, olipa mainio iltapala. Terveellisyyestä viis. Vaikka no, ohan siinä niitä mustikoita. :------D

Ja jotta ei menis liian helepoksi ja löysäksi, päätin tehä myös maksalaatikkoa. Ohojeena käytin Hellapoliisin maksalaatikkoa, joskaan omaani en laittanut inkivääriä tai rusinoita, meirami oli loppu ja jouduin soveltamaan ja siirappikin loppui kesken. :D Paistoaika venähti myös yli kahteen tuntiin. Vähän olin jänskässä ko sitä siirappia ei tullu omaan makuuni nähen tarpeeksi, mutta hyvää siitä tuli silti. Oli mukava syyä tänään töissä eväänä omatekoista maksalaatikkoa, vaikka puolukkahilloa ei ollukaan kaveriksi. Kuten alemmasta kuvasta näkyy, tänään illalla sitä ei ollu juuri jälijellä enää. Ukkoki sai oman osansa, sekottelin ruuan sekaan hieman mausteeksi ja kylläpä katosi kapulat kiposta. :)



Tänään väänsin sitten iltapalaksi ja huomiseksi evääksi töihin pinaattikeittoa ja keitin sille kaveriksi kananmunia. Raudan saannin pitäisi siis ainakin olla kohillaan nyt! Vaikka eipä kait se pinaatti oikiasti ees ole sen kummempi raudan lähe ko muutkaan vihiriät kasvit. Ehkäpä meikäläisen hemoglobiinit on ollu alahaalla ko olin niin aneeminen viime viikon ja tällä viikolla on haluttanu kaikkia rautapitoisia ruokia. Pinaattikeitostakin oli tulossa kuva, mutta ennenkö sain ladattua kuvan koneelle, kamerasta loppu akku. Joten joudutta pärijäämään pelekän reseptin voimin. 

Pinaattikeitto:
3 rkl voita tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
1 l maitoa (miksasin sekaisin kevyttä ja rasvatonta sekä laitoin purkin ruokakermaa)
1 pussi pakastepinaattia
2 tl suolaa
ripaus valakopippuria

Kiehauta vehenäjauhot kattilassa rasvan kanssa, lisää maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta, varo polttamasta pohojaan (pinnoitettu kattila toimii hyvin). Lisää jäiset pinaatit, kiehauta, mausta. Keitä kaveriksi kananmunia ja nauti naamaan. 

Kaks lusikallista suolaa oli meikäläisen mielestä aika railakas määrä, vähemmälläki varmasti pärjää. Mutta hyvää se oli siltikin! Nyt meikäläistä kutsuu pyykit ja mansikan perkuu (loput mustikatki oottais puhistajaansa...) joten palaillaanpa taas astialle!

Briefly in English: A pie made of blueberries and liver casserole. Yum!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti