torstai 13. syyskuuta 2012

Sulle annan kaiken kaiken.

Pakko tulla hehkuttamaan, että tein eilen valehtelematta parhaimpia koskaan syömiäni porkkanapyöryköitä! Reseptin pohoja tuli pyöryköistä, joista on juttua täällä, mutta koska oon liian laiska käymään kaupassa, päätin hieman soveltaa reseptiä ja tehä pyöryköitä niistä aineksista, joita kaapista löyty. Eli näin:

Porkkanapyörykät
vajaa 500 g porkkanoita (tais olla nelijä kappaletta)
1 sipuli
2 valakosipulin kynttä
raejuustoa
n. 50 g valakosipuli-yrtti tuorejuustoa
1 dl korppujauhoja
½ dl öljyä
1 kananmuna
seesamin- ja pellavansiemeniä
mustapippuria
suolaa
muskottia

Raasta porkkana ja piliko sipulit. Sipulin voi myös raastaa, mutta itte tykkään, että se on tuolla seassa vähän rouheampina palasina. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi, pyöritä pyöryköiksi ja paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ja voin kertoa että tulee herkkua! Jos kaikki kasvisruuat kouluissa ja muualla maistuis tältä, ihan varmaan kaikki söis porkkanapyöryköitä tai -pihivejä ihan fiiliksissä! Tykkään kyllä noista porkkana-fetapyöryköistä, mutta näissä oli makua jotenki ihan eri tavalla. Jotenki välillä tulee semmone fiilis, ettei kasvisruokia oikeen uskalleta maustaa tarpeeksi. Varmaan tuo tuorejuusto antoi myös semmosta täyteläisyyttä. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille, vaikka et ees kasvisruo'ista pahemmin muuten piittais. Porkkanat ei kuitenkaan kovin palijoa maksa, joten tämä on myös aika halapa ruoka. Lisukkeeksi vaan perunamuusia.

Kuvaa ei nyt taaskaan ole millään herkullisella asettelulla pilattu, mutta siinä niitä pyöryköitä olis. :) Täytyy kyllä sanoa, että olin aivan tosi tyytyväinen lopputulokseen. Väsyneenä kokatessa ko ei aina voi mennä ihan takuuseen lopputuloksesta... Nytkin väsyttäisi, mutta kohta pitää lähtiä vetämään kerhoa, tänään ois ohojelmassa jumppaa. Tarkotus olis vetää tuolijumppa, kasvojumppaa ja lopuksi rentoutushetki. Kerhon jäläkeen pitäisi jaksaa vielä lähtiä käymään Prisman asiakasomistajapäivillä ettimässä itelle kaikkia kynttilöistä reppuun, sekä ostaa jääkaappiin vähän täytettä. 

Jonkun pitäis myös heiluttaa täällä imuria ja tiskata nuot astiat... Onneksi huomenna on enää aamulla luento kaheksasta kymmeneen ja koittaa ihana perjantai! Häätyypi laittaa hihat heilumaan, että kerkiän tiskata ja kattoa vielä noita jumppaohojeita. Hyvät torstain jatkot!

Briefly in English: I made delicious carrot rissoles yesterday! Definitely best ones I've ever eaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti