maanantai 22. huhtikuuta 2013

Because I will live to love you someday.

Helekkari. Se tentti meni just niin vituilleen ko tällä lukemisella voi kuvitellakin. Ei pijä kuvitella väärin, meisihän kyllä luki ja osasi juttuja. Se homma on vaan siinä, että osasin niitä vääriä juttuja. Ko Henkka Turuust ei vaan sitten millään voinu kysyä mitään aivojen kuvantamismenetelmiin liittyen, tai neglectiin.

No, se siitä, oli ja meni ja toivon kovasti sääliykköstä.

Muutenki ollu päänsärky melekeen koko päivän eikä tuo meikän myöhäinen iltalenkki auttanu kyllä yhtään. Lisäksi kävin aamulla puntarilla enkä ollu oikeen tyytyväinen, paino oli pudonnu reilussa viikossa vajaat puoli kiloa. Pitäis ehkä lyyä tykimpää vaihetta silimään ja vähän kiristää tahtia.

Seuraavaksi aijon avautua ruokailuhommista. Net kellä ei kiinnosta, voi suosiolla skipata.

Photo_00053 Alotin tämän homman vetämällä viien päivän kuurina puhistavaa vihersmoothieta, josta toivoin saavani kaivattua potkua hommaan. Kyllä kait siitä jotaki apua oli, plus että vihersmoothiet on kyllä ihan toimivia aamupaloja ja toimivia muutenki. Ko nakkaat banaanin sinne sekaan, ei pinaatit sun muut viherjutskat maistu millekään. Ainut mitä maistat, on banaani. Ja meikällä tuossa ehkä myös kaneli ja puolukat.

Ainut ikävä puoli nuissa on se, että saattaapi jäähä pinaattia hampaitten väliin...

20130421_182431

Oon myös löytäny uuen lempparijutun, nimittäin tumman soijarouheen. Sitä voi käyttää jauhelihan sijasta ruokaan ko ruokaan ja esimerkiksi vanahassa suosikissani soijabolognesessa sitä ei kyllä ees erota jauhelihasta. Nämät pyörykät on myös aivan loistavan hyviä! Lisukkeena bataattisosetta, parsakaalia ja raejuustoa sekä lasi maitoa (ko nykyään sitä vejän ruokajuomana). Bataattisose on muuten aivan mahtavaa kans.

Mutta ettei nämät soijan edut nyt jäisi vaan tähän, tuota soijarouhetta voi ripotella kuitu- ja proteiinilisäksi sellaisenaan esimerkiksi jogurttiin, rahkaan ja smoothien sekaan. 

Jatkossa aijon kyllä ostaa soijaa muussakin muodossa, ko vastoin kaikkia odotuksia onnistuin myös syöttämään sitä miehekkäämmälle osapuolelleni täysin iliman vastarintaa. Tosin se söi myös bataattiranut mukisematta (olivat kuulemma hyviä), että eipä se ookaan mikään turhin jätkä. ;) 

Oon tässä viime aikoina jättäny potut, pastat ja riisit vähemmälle enkä oo lipastolla syöny niitä käytännössä ollenkaan ko jostain syystä meikäläisen maha menee niistä vaan sekasin. Ite suosin muutenki pastoista aina täysjyvävaihtoehtoa ja potut ja riisit on aika harvinaisia meikäläisen keittiössä. Sillonko pottuja on, net on yleensä sallalaisia puikuloita kuoripäällisinä tai muusiksi tehtynä. Tai kuoripäällisiä ite tehtyjä lohkoperunoita. Joskus pakastealtaan valamiita vaihtoehtoja. 

Leivän oon myös jättäny 1-2 palaan päivässä, joka on meikällä jotain kuituisaa ja jyväisää (yhen leivän pystyy silloin tällöin syömään jotain ihanaa ruisleipää).

Sitten on tietenki nuot rasvattomat maitotuotteet, rahka, maustamaton jogurtti, maito, juusto ja raejuusto, sekä hedelmät ja marjat. Ja vihannekset ja kasvikset. Jotta kuulostaisin aivan hirviän ällöttävältä, dippailtiin kurkkua ja porkkanoita viikonloppuna ja net oli oikiasti hyviä, sano kuka mitä tahansa. :D Niitä oli palijon kivempi dipata leffoja kattoessa, ko ei tullu semmosta pahaa oloa niinkö jostain sipsistä tai karkista puhumattakaan. Oli meillä kyllä myös maissinaksuja (kyllä, niitä joita vauvat syö!) ja pieni pahe, chilipähkinöitä, joita ei kuitenkaan syöty kouratolokulla. Ja ruisnappeja.

Ja tuore ananas ja viinirypäleet hakkas kyllä karkit mennen tullen. 

Mutta joo, nyt pitää kyllä ehkä vähän kiristää ja jättää tommoset napostelutki pois. Jos siis tarkoituksenani on mahtua housuihini vielä jossaki vaiheessa.

Nyt meisi venyttelee vielä vähän ja painelen sitten hamppipesun kautta unten maille, ko huomenna oottaa viiminen terapia ja geriatrian tenttiin lukeminen sekä tietenki muutamat luennot, jokka pitäis jaksaa istua. Ja oispa mulla muuten juoksu/saunapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti