perjantai 3. toukokuuta 2013

Rakkaus on hyökyaalto, nyt se vyöryy rantaan.

IMG_3729

Kivaa perjantaita Antti Tuiskun tahissa! Aloitin tänään kuvalla meijän vappubrunssista, koska kröhöm, ei siellä kamerassa oikeen mitään muuta järkevää ollu. :D Näyttää kuvassa aika vaatimattomalta, mutta hyvää oli. Maalaispatonkia, sen päälle kinkkua, tomaattia, kurkkua, salaattia ja paprikaa, paistettuja nakkeja, pekonia ja kananmunaa, ruisnappeja ja dippiä sekä chilipähkinöitä. Ja kuohuvana maljana appelsiinituoremehua ja vissyä. :D Hyvää oli! 

Oon tänään aamusta käyny kuuntelemassa lipastolla tosi mielenkiintoista luentoa leikistä, pyörähtäny kaupasta hieman juttuja ja sen jäläkeen ruvennu tekemään pienoista kevätsiivousta. Sisällä oon leikkiny pyörremyrskyä jo aijemmin, mutta jatkoin sitä hieman eri osa-alueilta. Ja koska oon niin outo tyyppi ko oon, aattelin hieman ilostuttaa teijän perjantai-iltapäivää kertoilemalla meikäläisen siivoiluista. :D


20130503_135443
20130503_145634
20130503_135353 20130503_151915 20130503_164547

Siivousaiheisia kuvia! Ai että. Olin laiska ja kuvasin kaiken puhelimella (no eihän tämmöne aihe nyt järkkäriä ees muutenkaan vaaji toki :---D). Oon tänään pessy ikkunan, ostin tommosta jotaki suihketta, koska en oo ikinä kokeillu semmosta ja ko täällä tuo ikkuna on semmosessa ikipaskassa, niin en sen hinkkaamiseen hirviästi jaksa panostaa. Yllättäen tuo oli aika toimiva ja heleppo keksintö. Sillä sai puhistettua myös peilit, sekä liesituulettimen lasin. Eihän se ikipinttyny paska (miten voi olla, ko tämä taloki on ollu pystyssä vaan kolome vuotta?) lähteny, mutta ikkunoista näkee nyt kuitenki astetta paremmin läpi. Feels good. Joten suosittelen kyllä kaikille, jokka haluaa päässä ikkunapesusta helepolla. Tuota vaan suihkutettiin ikkunaan, hangattiin ja kuivattiin nukkaluudulla pois. Heleppoa ko mikä. 

Sain myös lopultaki ostettua parasta kaveriani Domestosta, jonka innoittamana pesin vessanpöntön ja lavuaarin, sekä kylyppärin lattiakaivot. Yleensä putsaan lattiakaivoja vähän ahkerammin, mutta nyt oli vierähtäny tovi ko Domestos oli loppu enkä saanu aikaseksi ostettua sitä ennenkö nyt. Domestoksella on hyvä silloin tällöin pessä myös keittiön lavuaarit, jonka jäläkeen net kiiltää ko uuet. Miinusta tuolle tosin voimakkaasta hajusta, sekä tekstiileihin roiskuessa aiheutuvista vaalenevista läikistä. Eli varoivainen kannattee olla ja mielellään kumihanskat käjessä, itellä tahtoo ainaki käsien iho ärtyä, on sen verran tujua tavaraa. Ja se uimahallimainen tuoksu pinttyy... 

Loppujen lopuksi intouduin myös pesemään kahavinkeittimen, sekä hellan ja liesituulettimen. Liesituulettimen suodattimen olin autuaasti unohtanu, ja sen se oli kyllä näkönenki. Hellan käsittelin vaahtoavalla saippuavillalla ja otin tuohon kuvaan mukaan myös toisen ehottoman hittituotteen, nimittäin taikasienen! Valakoset tasot ja kaapinovet eivät olisi valakosia iliman tuota. Se tosiaanki toimii ja poistaa melekeen minkä vaan tahran! Suosittelen lämpimästi. Kahavinkeittimen paskasuusastetta en ollu ees tajunnu, ennenkö pesin sen erittäin tujulla tujauksella etikkaa, nimittäin sekotussuhteella puolet ja puolet vesisäiliöön. Paitsi että säiliö kirkastu (jota kyllä hieman pyyhin ruokasoodalla ensin, siinäkin yksi kodin kätevä tahrojen/hajujen poistaja) niin koko laitos hilijeni aivan täysin. En ollu ees huomannu miten kovaa ääntä tuo keitin on piettäny, kunnes tosiaan keittelin sen etikalla läpi ja puolessa välissä veden laskua pysäytin keittimen ja annoin vaikuttaa noin 5 minuuttia ennenkö laskin loput etikkavesiseokset läpi. 

Nyt se on niinkö aivan _hilijaa_. Ei sano melekeen pihaustakaan, entisen roksutuksen ja paukkeen sijasta. 

Ja jotta piettäisitte meikäläistä aivan pölijänä, siivosin myös parvekkeen. Imuroin sieltä enemmät irtoroskat ja lopuksi pyyhin pölyn ja paskan pois. Nyt siellä jopa ilikenee oleskellaki, ko lattia ei ole aivan katupölystä musta (tosin tuokin näyttää varmaan hyvin pian samalta ko ennenki, kiitos ihanan kaupunki-ilimaston). Kesäksi ko vielä löytäisi tuonne vaikka pari tuolia ja pöy'än, niin kelepais oleskella. Mattoki ois mukava, mutta ei puhettakaan, että semmosta voisi tuonne laittaa ko sinne pääsee satamaan ihan vapaasti. Myös kesäkukat ois kivoja. Sitten kelepaisi nauttia kesän lämmöstä partsilla. Ei sillä, että olisin nauttimassa, ko näillä näkymin olen kesän kaikkialla muualla paitti Oulussa, mutta ihan periaatteesta. 

Ko meikäläisellä vaan on. Päässä vikaa? Luonnollisesti oon myös imuroinu ja tiskannu, sekä vien roskat lenkille lähtiessä.

Pyykkäilyurakat jätin toiseen päivään, tänään voisi vielä ennen saunavuoroa käyä lenkillä. Tosin tajusin just, että oon varannu saunavuoron päällekäin jääkiekon ja Parasta Ennen! kans. No, eipä voi mitään. 

Palataan pallerot, muistakaa huolehtia kevätsiivouksesta! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti