lauantai 7. joulukuuta 2013

I've been away from you too long.

Ihanan rentouttavaa viikonloppua kaikille.

Itsenäisyyspäivä hurahti eilen hyvin perinteisesti, alotettiin aamu riisipuurolla, karjalanpiirakoilla ja munavoilla, sekä Finlandia hymnillä. Sitten käytiin viemässä Intiön hautausmaalle sankarihaudalle kynttilä ja vaan oltiin. Illasta kokattiin ruuaksi bataattiranskiksia, uunilohta ja korvasienikastiketta ja sytytettiin kynttilä etenkin J:n ukille ja muille sotien sankareille. 

Jälkkäriksi herkuteltiin vielä Lidlistä ostetut jälkkärit, miehelle suklaajälkkäri ja mulle valehtelematta paras tiramisu jonka oon ikinä syöny, sekä käperryttiin kattomaan itsenäisyyspäivän juhulia telekkarista. Loppujen lopuksi katottiin koko juttu sitten loppuun asti ja sen jäläkeen lähettiin ajelemaan autolla ja kuuntelemaan Parasta Ennen. Yöllä lämmitettiin vielä sauna ja meikäläinen simahtiki aika tehokkaasti sen jäläkeen, ko olin taas aamulla heränny seittemältä. :D Minä ja minun vapaapäivät ko en kuitenkaan pysty nukkumaan sen pijempään ko normaalisti, tosin vapaapäivissä on se hyvä puoli, ettei tartte lähtiä mihinkään, vaan voi ihan rauhassa alakaa touhuta jotain ko kaikki muut vielä nukkuu.

Tänään oon teheny jouluostoksia ja seuraavaksi varmaan alan touhuilla muutaman lahjan pakettiin ja muuta pientä joulukivaa. Tai voisin myös tietysti vähän heilutella puntteja ja vaikka tehä kandin tutkimussuunnitelman... 

Onneksi päivä se on huomennakin ja joka päivä senkin jälkeen. Aika tosin vaan saattaa loppua nuitten koulujuttujen kohalla kesken mutta. Oon ite nyt päässy semmoseen kivaan joulutunnelmaan, etten jaksa välittää enää mistään. Rakasta tätä itsenäisyyspäivää ko se tuo aina kivan katkoksen tähän joulukuun alakuun, hetken rauhoittua ja pikkuhilijaa valamistautua jouluun. Ja ohan se muutenkin ajatuksia herättävä päivä. 

Ulukona palaa vieläki lyhyssä kynttilä, joka sytytettiin eilen illalla ja on kivan lämmin ja turvallinen fiilis. Kävin tänään jopa keskustan jouluhyörinässä pyörähtämässä ja löysin muutamia oleellisia juttuja, mutta niistä juttua ehkä myöhemmin. Joululahajat on nyt kuitenki ostettu, harmi vaan, että osa tulee postipakettina ja laitoin net menemään suoraan kotia päin ko en tienny, että ehtiskö net tulla ennenkö lähetään joululomalle. 

Kotona pitää muutenki varmaan urakoida itelle kaikkia gluteenittomia leivoksia ja ostaa täältä lähtiessä mukaan gluteenittomia juttuja. Tai no, en kyllä taija haluta muuta ko karjalanpiirakoita ja jonkun jälkkärikakun. 

Eilen iski kyllä vähän koti-ikävä, mutta onneksi ei tartte enää kauaa odottaa.

No mutta, pitääpi tässä ruveta touhuamaan jotain, ettei mee ihan sohovalla makaamiseksi. Jos huomisen vaikka pyhittäisi sitten niille opiskelujutuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti