torstai 27. maaliskuuta 2014

Hysteria.

Ootteko ihimiset koskaan miettineet sitä, että muutosta ei koskaan tapahu, ellei joku pyri saamaan sitä aikaan, eikä asioihin voi vaikuttaa, jos ei edes yritä?

Minua aina välillä vaan suunnattomasti ihimetyttää tämä suomalainen mentaliteetti, jossa nieleskellään mukisematta kaikki paska mitä naamaan eteen lapataan ja kun yrittää kysyä, että kannattaisiko asialle tehä jotain, niin vastaukseksi tulee vaan sitä mutinaa siitä, että mitä se mitään hyödyttää. No, ei varmaan hyödytä, jos ei ees yritä. 

Silti suomalaiset myös yli kaiken rakastavat valittamista. Minäkin valitan, useinkin, mutta valittamisen vastapainoksi pyrin myös tekemään asioille jotain ja muuttamaan niitä niin, ettei tarvitsisi valittaa. Pyrin saamaan asian kannalta merkittävät ihimiset ja tekijät tietoisiksi epäkohdasta ja siitä, miten se meihin ihimisiin vaikuttaa. Etsin ratkaisuja ja mietin, että kuka voisi minua tämän asian kanssa auttaa. Koitan koota yhteen kaikki net, joita epäkohta koskettaa, saadakseni asialle tukea, sillä isolla porukalla on luultavasti huomattavasti helepompi saaha muutoksia aikaiseksi verrattuna siihen, että yksi ihiminen koittaa ajaa muutosta eteenpäin. 

Suomessa voitaisiin säätää laki, ettei saa valittaa, ellei yritä vaikuttaa ja muuttaa asioita. Okei, ehkä säätilan muuttaminen trooppiseksi täällä Suomen lyhyessä, mutta vähälumisessa kesässä on hieman mahotonta ja ilimastonmuutosta on yhen ihimisen vaikia pysäyttää, eikä omat teot sen eteen luultavasti koskaan tule näkymään missään (mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö kannattaisi omassa arjessaan kuitenkin edes jotenkin ajatella näitä asioita), mutta moniin asioihin olisi mahdollista vaikuttaa. Ollaan saatu viime päivinä kuulla ikäviä päätöksiä siitä, kuinka tukia leikataan ja kaikki kallistuu, eivätkä net päätökset minuakaan miellytä, mutta ennen ko aletaan huutaa ja lytätä niitä päättäjiä, niin kannattaa muistaa, että methän net sinne on äänestetty mellastamaan. Tai vaihtoehtoisesti moni on jättänyt vaikuttamatta kokonaan, mutta kokee silti oikeudekseen arvostella ja valittaa.

Menee vähän etäiseksi, mutta pointti oli siinä, että jos joku asia on paskasti, sitä voi yrittää muuttaa ja omilla toimillaan voi vaikuttaa asioihin. Joskus se voi vaatia hieman taistelua ja aina ei sekään auta, mutta ainakaan ei sitten olla lannistuttu ensimmäiseen esteeseen, vaan ollaan oikiasti yritetty kaikkemme. Se, että julistaa pelin menetetyksi jo etukäteen, aiheuttaa vaan sen, että tietyt tahot kuvittelee voivansa tehä täällä miten tahtoo, koska kukaan ei koskaan nouse vastarintaan.

Kaikenlaista epäoikeudenmukaista tapahtuu etenkin sen takia, että met annetaan asioitten tapahtua.

Huh, nyt on niin palijon saint angeria veressä kaikin puolin, että paras kanavoida se jalakareeniin ja kyykätä niin, että tuntuu. KELE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti