torstai 8. toukokuuta 2014

You make me so hot.

Okei, minun pitäisi lukia tenttiin, mutta enpäs yllättäen juuri nyt jaksa. Haha. Siispä on hyvä hetki tulla tänne vähän höpisemään. Tämän päivän ohojelmassa on oma terapiademo lipastolla sekä logopedisen arvioinnin oppimispäiväkirjan palautus, joten ei paniikkia. Ja tietenki se tenttiinluku. Jonka koitan nyt kovasti unohtaa. 

Muuuutta, koska sain tuossa toukokuun alussa lopultakin kerättyä itteni niin, että tilasin hieman niitä kauan kaipailemiani superfoodeja (tästä taisikin olla puhetta jo aiemmin), voisin kertoa parin päivän fiilikseni näistä. Paketilla kesti hieman saapua perille, koska otin hitaan toimituksen (sai iliman postikuluja) ja sitten posti oli taas ystävällisesti kuskannut sen jonnekin ihan muualle ko piti, ja lisäksi jättänyt ilimottamatta saapumisesta. Oikiasti, käykö muillekin säännöllisesti näin, että posti kämmii jotaki, vai onko niillä vaan joku vihasuhde meikään? Tämä oli nuin sadas kerta, aiemmin paketit on lähetetty suurin piirtein kuuta kiertävälle radalle, unohettu hyllyttää, unohettu lähettää saapumisilimotus, muuten vaan hukattu tms. Tällä kertaa paketin piti olla pakettiautomaatissa, mutta eipä sitä sieltä löytynyt ja loppujen lopuksi se olikin sitten postissa? Ja tästähän ei ollut meikälle mitään ilimotettu.

No mutta, asiaan.

Tämän päivän aamupala, jossain mehukeiton alla on piilossa kaurapuuro
Alotin jo ennen vappua syömään hieman järkiperäisemmin, mutta koska vappu, gluteenittomat munkit, joita äiti oli varta vasten meikälle tilannut, tacot, nakit, perunasalaatti, kuivaliha ja muut, päätin unohtaa sen järjen vielä hetkeksi. Eli siis toisin sanoen puntarin lukema pysyi viikon tiiviisti paikallaan. Eli, rumpujen pärinää, 52,8 kg (meinasin tehä eeppisen virheen ja kirjottaa että 58,2 kiloa, mutta ei nyt sentään :D). Sinänsä voisin olla ihan surkia ko tuo lukema on melekeen sama, mistä alotin kiristelemään viime vuojen puolella, mutta en jaksa kuitenkaan, koska tällä kertaa se kaikki ei ole puhasta höttöä keskivartalossa. Pahimmat tursoilut tasoittuu jo ko pääsen eroon nestepöhöstä, joka iskee välittömästi mikäli en käyttäy'y ruokien ja liikunnan suhteen järkevästi, mutta vähän on fiksailtavaa kuitenkin. Kun tilanne oli vielä hallinnassa, olin varmaankin jossakin viienkympin huitteilla, mutta tämä on mopon käsistä karkaamisen eli reenitauon ja hölömöjen ruokavalintojen tulos. Muutenkaan en jaksa asiasta hirviästi vääntää ressiä, koska a) se ei sillä kummene ja b) eihän tämä nyt niin vaarallista ole, kukaan ei ole kuollut.

Noh, nyt olen siis alottanut kotiin palattuani maanantaina uudestaan puhtaalta pöy'ältä syöminkien suhteen ja täytyy myöntää, että on sujunut täysin kivuttomasti ja on kiva syödä taas järkevästi. Ehkä kaikista tärkeintä on se säännöllisyys, koska se auttaa meikäläisen roppaa pysymään parhaiten toiminnassa. Ja sitten tietysti se laatu, nyt koitetaan mennä about kuukausi iliman mitään ylimääräsiä ja vähän kiristellen, jotta ylimääräinen huttu tasoittuisi kesää kohti mentäessä. Ja kuukauen jäläkeen pietetään peruspohja samana, mutta lisätään vähän ainesosasia eikä olla enää niin tiukkapipoisia. Tarkoituksena kuitenkin, jälleen ja kerran, että urheilut ja syömiset pysyisi balanssissa. Mikä on meikäläisellä näköjään se suurin ongelma. Kuin myös se, että yksinkertaisesti syön liian vähän ja skippailen aterioita, mikä johtaa paketin sekaisin menemiseen ja kostautuu myöhemmin. 

Superfoodit saapuivat ilahuttamaan meikäläistä tosiaan tuossa tiistaina (ja heti tuli kauhian syyllinen olo, ko yllättävät laskut käänsi rahatilanteen ihan persiilleen), aiemmin säännöllisessä käytössä on ollut vaan pakuritee, josta tykkään kovasti, mutta terveysvaikutuksista en sinänsä osaa sanoa mitään. En oo kyllä ollu sairaana tämän vuojen puolella ollenkaan (koputan puuta), mutta toisaalta osansa voi olla myös säännöllisellä liikunnalla ja ruokavaliolla. Meikäläisen ruokavalioon tuli nyt lisäksi sitten macaa, msm-jauhetta ja vihertabletteja, joista löytyy spirulinaa, klorellaa, vehnänorasta ja ohranorasta (toim. huom., pitkällisen tutkimuksen jäläkeen totesin että myös tämmösen gluteenivammasen pitäisi pystyä nauttimaan nuita oraksia). Ensimmäinen positiivinen yllätys oli heti tuo msm-jauhe, oon kuullu kauhutarinoita siitä, kuinka se maistuu ihan p-askalta, mutta ko sekoitin varovaiset 1/4 teelusikallista lasilliseen vettä ja maistelin, ei se maistunut oikiastaan miltään. Tuossa Puhdistamon jauheessa on mukana kuivattua limeä, joten se varmaankin vaikutti makuun ja juoma maistui lähinnä laihalta limemehulta. En tiedä kuinka se annoskoon nostaminen sitten vaikuttaa, mutta ainakin toistaiseksi hutaisen tuon mielelläni alas aamuisin. Nivelet toivottavasti kiittää. Saa myös nähä, onko tällä todella niitä karvan kasvuun vaikuttavia tekijöitä, sitä vaikutusta meikäläinen ei kyllä tartte. :D

Toinen positiivinen ylläri olikin sitten tuo maca, sitäkin ihimiset ovat mainostaneet ihan perseen makuiseksi, mutta olen nyt sekoittanut sitä sekä rahkaan että aamupuuroon ja yllättynyt varsin positiivisesti. Ei se nyt mitään herkkua ollu ja haju oli varsin, hmmm, erikoinen, mutta ei se mitään käsittämättömän pahaakaan ollut. Meikäläisen makuaistissa on varmaan jotain vikaa... Jatkossa voisin toki keksiä jonkun muun sijoituspaikan ko aamupuuron, mutta mennään nyt sillä ainaki aluksi. Pahimpia olivat loppujen lopuksi nuot vihertabletit, aattelin että spirulina oisi helepointa nauttia tabletin muodossa ja näissä tuli kaupan päälle nuot muukki vihiriät jutut, mutta näitä pitää nakella naamaan nelijä ja net alakavat sulaa heti suussa ja maku on jotenkin vehenäjauhomainen ja hyi. Ei mitään ylitsepääsemättömän kauhiaa kuitenkaan. Ja kuten Muumimamma on todennut, hyvänmakuiset lääkkeet eivät tehoa. Pätee varmaan näihin superfoodeihinkin sitten.

Mutta toisin sanoen siis, ihan kivuttomasti nämät lisää tuonne omaan ruokavalioon ja mielenkiinnolla jään oottamaan, havaitsenko jotaki huomattavaa muutosta. Ehkä se päänsisäinen vaikutus itsessään jo riittää. Nyt häätyypi kuitenkin alakaa vääntää naamaan lounasta ja valamistautua sen jäläkeen siihen lipastokeikkaan, palaillaan taas. Voisi lykätä vaikka semmosen "kuvia viime ajoilta" -julkaisun ulos tai pohdiskella vähän näitä opiskelujuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti