lauantai 24. elokuuta 2013

Lift me up.

Ihan superlämmintä, aurinkoista ja ihanaa alakusyksyn päivää teille kaikille!

Vaikka ilima on mitä mahtavin, on pakko tuhulailla hetki tähän koneella istumiseen ja kertoa teille, että eilinen gluteenittoman tortillan valamistus meni enemmän ko putkeen. Löysin netistä tämmösen ohojeen:

Tortilla (ohje Marttojen ruokanurkasta)
(2 kpl)

2,25 dl karkeaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl öljyä
1 dl lämmintä vettä

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää öljy. Sekoita hieman murumaiseksi.
Lisää lämmin vesi kahdessa erässä taikinaan. Sekoita kunnes taikina on tasainen pallo kulhon pohjalla.
Jaa pallo kahteen osaan. Kaulitse kummastakin pallosta ympyränmuotoinen, halkaisijaltaan noin 12 cm kokoinen tortilla.
Kuumenna pannu ja paista yhtä tortillaa molemmilta puolilta n. 1 min. ajan

Omat jauhoni eivät olleet kylläkään karkeita, mikä ehkä vaikutti siihen, että tuo kaulitseminen muodostui haasteeksi, mutta ratkaisin ongelman sitten taputtelemalla lätyn suoraan paistinpannulle. Lätyistä tuli aika paksuja, mutta hyvänmakuisia ja yllättäen paistamisen jäläkeen heleposti käsiteltäviä. Otin oikeen kuvanki tästä komeu'esta teille, mutta koska kännykän piuha on kaivautunut jonneki hukkapiiloon, jou'utaan pärjäämään nyt iliman. (Lähetin kuvan myös Leenalle, gluteenittoman ruokavalioni mentorilleni, sekä miehekkeelle, koska olin tästä onnistumisestani niin innoissani. :D)

Tämähän on ihan heleppoa ja oikiasti vielä aika kivaakin! Plus että hyvä olo vatsassa on semmone asia, ettei sille voi määritellä hintaa. Tosin mieli voi tästä vielä muuttua sitten ko pitää taas ruveta käymään lipastolla syömässä... Normaalisti oisin sitä paitsi syöny kerralla kaks tortillaa, mutta nyt tuli yhestä niin täysi olo, ettei puhettakaan. Seuraavana päivänä lämmitettynä lätty oli kyllä paikoin vähän sitkas, mutta kyllä sen silti söi.

Oli myös oikiastaan erittäin hyvä käyä eilen ulukona pitkästä aikaa ja vähän laittautua. Oon viettäny niin pitkän ajan verkkarit jalassa, että sitä ihan unohtaa olevansa ihan hyvännäköinen nainen. :D Join kaksi siideriä puolityhyjässä baarissa Kersantti Kantolan kans, raatattiin kuulumisia ja lähettiin hyvissä ajoin pois. Oli oikein mukava reissu.

Mutta nyt sen suuremmitta höpinöittä alan nyt touhuta jotaki, ettei mee tuo mahtava keli pihalla ihan hukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti