lauantai 9. marraskuuta 2013

You won't forget me.

Glögintuoksuiset tervehdykset. Päätin tänään avata glögikauden. Lauantain kunniaksi saatte myös gluteenittomien suklaa cookiesien reseptin!

Gluteenittomat suklaa cookies (n. 20 kpl)
16 palaa suklaata (tummaa tai maito, oman maun mukaan, jos haluat ehdottoman gluteenittomia niin tarkista ettei suklaa sisällä vehnän jäämiä tms.)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
3 dl kaurahiutaleita 
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, murskaa suklaa ja lisää kuiviin aineisiin
2. Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri
3. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen vatkaten
4. Yhdistä vaahto ja kuivat aineet
5. Muotoile pellille leivinpaperin päälle keksejä (taikina on aavistuksen hankala käsitellä ja HUOM se leviää uunissa erittäin paljon)
6. Paista n. 200 asteessa 10-12 min (itse alensin hieman lämpötilaa tuosta kahdestasadasta, paistoaika riippuu uunista, kannattaa tarkkailla keksejä niiden paistumisen ajan, itselläni nuo olivat uunissa ehkä jopa alle kymmenen minuuttia) ja anna jäähtyä rauhassa! Jos keksejä menee näpelöimään heti uunista ottamisen jälkeen, ne hajoavat murusiksi. Tosin itse leikkasin pellillä yhteen levinneet keksit varovasti heti uunista ottamisen jälkeen irti toisistaan ja annoin sitten jäähtyä rauhassa. 

Gluteenittomuudesta johtuen koostumus on tosi mureneva muutenkin, en tiiä olisiko se auttanut jos oisi heittänyt hieman psylliumia tai ksantaania sekaan. Jätin psylliumit kuitenkin pois, koska se pitäisi turvottaa nesteeseen ja tässähän sitä nestettä ei oo. Ksantaania taas en oo ite käyttäny, eikä sitä minulta kaapista tähän hätään löytynytkään. Täytyy kyllä sanoa, että näiden alakuperäinen vehenäjauhoversio on parempaa ko tämä gluteeniton, mutta eivät nämätkään nyt mitään huonoja ole. Ittelläni kävi myös taktinen moka siinä, ko yritin murskata suklaata blenderissä. Tykkäisin, että näissä olisi isoja suklaapaloja, mutta blenderillä sain aikaan liian hienoa mursketta. Sen siitä saa ko yrittää oikasta!

Tänään onkin ollut kivan touhukas lauantai, oon käyny aamupäivästä kaupassa ja sen jäläkeen pyöräytin tiskikoneen ja kirjotin terapian loppuarvion. Sen jäläkeen lähin käymään kävelylenkillä ja tulin sitten loppujen lopuksi kävelleeksi tunnin ja reilut kakskytä minsaa. Nyt leipasin sitten vielä vähän nuita keksejä ja kohta kruunaan tämän illan laittamalla saunan lämpiämään. Parkinson-tehtävää en oo avannukaan, pitäisi varmaan huomenna olla aamusta reipas ja tekasta se alta pois. Tai ees semmoseen lähes palautettavaan kuntoon, niin voi sitten hauduttaa ja fiksailla sitä vielä. Tai tarvittaessa vaan palauttaa semmosena. :D No mutta, se on huomisen murhe se, tänään ei enää jaksa aatella. Näyttäisi tulevan hömppälehevoja töllöstäki, vois jotain semmosta vaikka vilasta.

Huomenna myös varmaan leipasen vielä lisää ja vois kyllä harkita esimerkiksi piettävänsä jalakareenipäivän. Ja loppuun vielä kevennys, ko en jaksanu kuvata niitä keksejä, päätin sitten ottaa webbikameralla kuvan meikäläisen jäätävästä palasta. :DDDDDDDD Joo, kuva kertoo enemmän ko tuhat sanaa ja mm. sen, miksi niitä reenipäiviä vois harkita piettävänsä vielä palijon lisää.  Ja myös sen, että ei pijä ottaa ittiänsä tai elämää liian vakavasti. :) Nyt minä lähen nakkaamaan saunan päälle, habaisat lauantain jatkot kaikille! Taustamusiikkina soi muuten Scooterin One (Always Hardcore), joten se selittänee ihan kaiken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti