maanantai 5. marraskuuta 2012

Se on jossain, jossain, ja me löydämme sen.

Meikäläista kuttuis kovasti kauhia vuori tiskaamattomia astioita ja pyykitki vois lapehtia kaappiin, mutta taijampa kuitenki pyhittää pienen hetken kirijottelulle ja kertoilla vaikka opiskelun ihanuuesta!

Oon nimittäin raahannu tänään aika pinkan tenttikirijallisuutta lipastolta kotia ja joutunu tulemaan bussilla, joka kiertää väärällä puolelle väläkkyä kylää ja raahannu niitä selekä vääränä kämpille. Yksi kirija ei mahtunu ees reppuun, joten kannoin sitä kunnon koululaisen olosena sylissä... Kellohan näytti tässä vaiheessa käyvän jo viittä ja viimisiä hetkiäni lipastolla piristi tilastotieteen luennot aikavälillä 14.15-16.30. Ah.

Siinäpä noita! Mieltä ja aivoja, oppimisvaikeuksien neuropsykologista näkökulumaa, autismin kirjoa, psykolingvistiikkaa ja vielä vähän neuropsykologiaa. Voitte huvin vuoksi yhistellä, että mikä on mikä. Näitä pitäis tässä kahalailla enemmän ja vähemmän ennen joululomaa läpi. Ja niin, kuvasta puuttuu Lapset kieltä käyttämässä, joka mulla on onneksi hieman keviämmässä muodossa.

Tällä hetkellähän elelen semmosessa parin viikon kuplassa, jonka suurin ressi on huomenna väännettävät kaksi kliinisen työskentelyn & ammattietiikan esseetä plus puheterapian alkulausunto sekä ens viikon kaks viimistä kiti-kertaa. Mutta hyvin pian näyttää tältä:


Tadaa! Tiedossa muutama ihan huippukiva päivä ja sitten tenttirupeaman eka tentti. Ja ko pään saa auki, ei loppua näy... Lietsoakseni pientä ahistusta voisinki listata tähän ennen joululomaa setvittävät tentit päivämäärineen.

Eli here we go:

pe 23.11. Kehitysvammaisuus & autismi  (luennot + kaks kirijaa, Lapset kieltä käyttämässä (osin) ja Autismin kirjo ja kuntoutus)
ma 26.11. Äänihäiriöiden lääketieteellinen tutkimus & hoito (luennot, ja arvatkaapa kuka on tuossa luentojen ja tentin välisenä viikonloppuna lauantaina Sabatonin keikalla :)))) )
ke 5.12. Neurologia & neuroanatomia (luennot)
pe 14.12. Psykolingvistiikka (luennot, 15 kysymystä joista tenttiin tulee nelijä ja kolomeen vastataan)
ma 17.12. Psykolingvistiikka (kirjatentti)
ti 18.12. Tilastotieteen peruskurssi (luennot, hirviä kurssi, en tiiä miten ikinä rääpin tämän kurssin kasaan ko nukahtelen sinne luennolle...)
ke 19.12. Kliininen neuropsykologia (luennot + kaks kirjaa, Oppimisvaikeudet - neuropsykologinen näkökulma ja Fundamentals of human neuropsychology osin, sekä suositeltavana kertausmateriaalina Mieli ja aivot - Kognitiivisen neurotieteen oppikirja osin)

Eniten huolettaa tuo vika tentti, ko se ei varmaan ole mikään heleppo, kirijat ei oo heleppoja ja ajankohta on äärimmäisen paska ko vähän luulen, että tuossa vaiheessa meen semmosella rääpi perkele kasaan niin pääset lomalle -asenteella... Ja tilastotiede, voi tilastotiede. Tulee ihan liikaa lukion matikka mieleen. Ja vaikka minä kyllä matikkaa osaanki, jo pelekästään asennevamma tuota kurssia kohtaan on niin kova ettei hyvä heilu. Mutta tuon jäläkeen oon kyllä lomani niin ansainnu! Ja ai niin, pitäähän meijän tosiaan saaha se kielellisen tietoisuuen ryhymän ohojaaminen pakettiin ja palauttaa harjotusraportti, mikä ei tosin onneksi tule olemaan mikään kovin kauhia keissi. 

Ollaan onneksi tehty sitä tässä harijottelun ohella koko ajan ja oon sitä paitsi alottanu sunnuntain tylsyyksissäni sen koostamisenki jo, että no hätä. Siihenki liittyy sitten vielä pientä oheistoimintaa, mutta aika tenttiinlukemispainotteinen loppuvuosi tulee opiskelujen osalta. Jotain puhetta tais olla jostain erityiskysymyksen suorittamisesta joulukuun alussa, saa nähä riittääkö aika ja kestääkö pää. :) Demot tältä syksyltä tulee onneksi tuossa kurssien ohessa, eikä niitten eteen tartte tehä sen kummempia ko olla läsnä. Ei kyllä päästä lomille turhan aikasin... No, viime vuonna joululoma tais alakaaki jo tyyliin 13. päivä joulukuuta, että sitä haikeu'ella muistellessa. :)

Eihän minulla oikiasti ees olis ihan noin palijon hommaa, mutta oon ottanu tuon psykolingvistiikan tosiaan tuonne ylimääräsenä. Toisena ylimääräsenä oon jo tälle syksylle tosiaan suorittanu sen audiologian & audiometrian kurssin, mikä onki itte asiassa ainut tältä syksyltä toistaiseksi tipahtanu opintopojo, kokonaista 1,5 sellaista. Yhteensä minulla on koossa 63 suoritettua pojoa, mikä tuntuu aika vähäseltä vielä. No, syksyn jäläkeen se täydentyy ainaki 30 pojolla. Mikäli kaikki menee läpi. :-------D

Erittäin hyvä, että tein viime keväänä kehityspsyka I & II ko nuot psykat on tuossa matkalla muuttuneet (muuten ois saanu käyä lisää psykaa tuon kliinisen neuropsykan lisäksi vielä tänä syksynä) ja muina lukujärjestyksen ulukopuolisina tuli tehtyä lastenneurologia sekä kuntoutustutkimus ja yhen opintopisteen erityiskysymys moniammatillisuuesta. Kirjotetun kielen häiriöiden missaaminen harmittaa vähän vieläki, mutta no, minkäs teet.

Jottei liian heleppoa olis, kevääksi on jo suunnitteilla muutaman ylimääräsen kurssin nappaaminen kalenteriin, esimerkiksi kai kuulovamma-kurssi. Ainaki kielitiede & fonetiikka ois tarkotus olla tämän vuojen jäläkeen paketissa, samoin vissiin psykologia. Lääketieteen opintojaki ollaan ainaki aikataulutettu niin, että net ois paketissa keväällä, mikäli vaan kaikki puuttuvat kurssit järijestetään. Tosin saa nähä sitten, että kuinka tiukat aikataulut tulee, ko se ensimmäinen terapiajaksoki alakaa keväällä. Artikulaatioterapiaa, wiii. 

No mutta, nyt suuntaan ajatukseni hieman lähemmäs ja tuonne tiskien pariin, siellä nimittäin oottaa tämmönen kiva juttu:


Tiskikaaos! Senki vois toki muuten jättää aamuksi, ko huomenna ei oikiasti olis ko tilastotieteen LÄSNÄOLOPAKOLLISET harkat, mutta meijänhän pitää toki mennä meleko aamusta väsäämään net esseet loppuun. Tätä se on se logopedin elämä, jos kalenteri sanoo vapaapäivä, oikiasti se tarkottaa "tee niitä hommia, joita et muulloin kerkiä". No, eipä tuo ees oikia vapaapäivä ole. Vapaapäiviä ei itte asiassa ole meikäläisen kalenterissa näkyny sitten syyskuun, enemmän tai vähemmän täyttä viikkoa on tehty. Tämän viikon torstaina olis semmonen, paitti että sillon on illalla afasiakerho ja meijän pitänee Leenan kans kattoa kauhu-dvd kiti-ryhymän seurantakerrastaki joskus.

MUTTA, nyt net tiskit. Ja pyykit. Nähellään jos tenttikirijat ei tapa alleen! Viikonlopun vietän isänpäivän merkeissä kotona, mutta palataan astialle varmaan viimeistään ens viikolla, ehkä jopa ennen sitä. Jos tulee asiaa. 

Briefly in English: Have to study really hard before Christmas holiday. Oh yes, my thoughts are already there, even though I have seven tests before it. Well, I suppose the time flies quickly when you have so much to do and not so much time... But now some dishes and laundry before bed time!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti