perjantai 6. syyskuuta 2013

Trust me, I'll never let you down.

Perjantaita kaikille! 

Oon tässä ollu pari päivää niin touhuissani, ettei oo joutanu kirjotella. Siispä ajattelinki nyt ryhistäytyä ja perjantain kunniaksi paljastaa vähän kuivakuppaustuloksia! Jee, kaikilla jänskättää niin palijon, ettei mitään rajaa... Oon viime perjantaista asti siis joka päivä suorittanu tuon imuuttelun lukuunottamatta eilistä, ko käytiin semmone reilu 21 kilsan pyörälenkki iltasesta ja sen jäläkeen tuli sitten niin väsy ja migreenikohtaus niska-hartiajumin seuraksena, joten kuppailu jäi eilen välistä. Ja ennenkö ko ilimotan viikon tulokset, haluan painottaa, että oon tämän viikon aikana myös polokenu kolome kertaa lipastolle ja takaisin (3x16km), käyny lenkillä ja jumpannu, sekä syöny mahollisimman terveellisesti. Eli tuo kuppien kans imuuttelu ja runsas vedenjuonti on ollu vaan yksi osa-alue tässä kokonaisuu'essa. Mutta nyt painoon ja mittoihin:

Paino: 53,0 kg 51,9 kg !!
Lantio: 86 cm 84 cm
Vyötärö: 65 cm 63 cm
Rinnan alta: 75 cm 74 cm
Reidet: 55 cm vas. 52,5 cm, oik. 53,5 cm (eripari reidet :D)

Eli kyllä, onhan niitä kiloja ja senttejä lähteny ja se on ihan silimämääräisesti huomattavissa, ko olin viime perjantaina ihan turvoksissa. Mutta, läskiä net lähteneet 1,1 kiloa ja 9 senttiä (laskinko oikein??) ei valitettavasti ole, vaan ihan puhtaasti nesteitä. Mutta hyvä näinkin. Turvotukseni alla olin siis suurin piirtein niissä mitoissa, minkä kesän alussa saavutin. Silimämääräisesti en pakaroissa tai reisissa ole vielä huomannu suurempaa eroa, ko se kakkostyypin selluliitti luultavasti istuu hieman tiukemmassa, mutta ykkönen on kyllä ihan varmasti ollu vähenemään päin.

Tästä on hyvä jatkaa etiäpäin. 

Ruokavaliossani oon suosinu naudanjauhelihaa, kanaa, kesäkurpitsaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, persikoita, banaania, kiiwejä, puolukoita, pinaattia, tonnikalaa, kananmunia, rahkaa, 2 % raejuustoa, 5% Polar-juustoa tai Aamupalaa, rasvatonta maitoa, pakuriteetä/vihiriää teetä, riisikakkuja, kaurahiutaleita, kaurarieskaa, kalkkunaleikkeleitä, soijajogurttia, erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja goji-marjoja. Ainaski. 

Syön noin kolomen tunnin välein ja leipää oon pyrkiny syömään mahdollisimman vähän. Muutenki annokset koostuu lähinnä lihasta, kasviksista ja maitotuotteista, pastaa/riisiä/perunaa en oo pahemmin syöny. Poislukien toki lipaston, jossa gluteeniton ruoka tarjosi viimeksi pastavuokaa. Yliopiston lounas on aina vähän kompromissi. Kahavia oon juonu lähes ainuastaan aamulla, muuten tulee veettyä pitkin päivää teetä. Ja aika palijon vettä. 

Aamupalaksi oon vetäny joko perinteistä kaurapuuroa raejuustolla ja lisukkeilla, tuorepuuroa tai banaanilättyjä. Tuorepuuron saa kätevästi tehtyä edellisenä iltana oottamaan aamua (tosin kylymää puuroa on vähän outo syyä aamupalaksi :D) ja nuot banaanilätyt tuo vähän vaihtelua ainaiseen puuroon. Ja ovat tosi hyviä!

Tuorepuuron resepti:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa/vettä/soijamaitoa
0,5-1 dl rahkaa/luonnonjogurttia
2-3 rkl marjoja/pähkinöitä/siemeniä

Nämät vaan kannelliseen rasiaan sekaisin ja yöksi jääkaappiin.

Banaanilätyt (tällä ohjeella kaksi isoa, yksi riittää ainaki itelle mainiosti aamupalaksi)
3 kananmunaa (jos tekee usiammin ko kerran viikkoon, kantsii jättää keltuaiset veke)
1 banaani
½ tl leivinjauhetta
kanelia

Hurauta tehosekoittimessa tai käsin tasaiseksi taikinaksi, paista pannulla tilkassa öljyä. Ite laitan lisukkeeksi raejuustoa ja lorauksen vaniljasoijajogurttia. Vaniljasoijajogurtilla on myös hyvä maustaa vaikka iltapalarahka, tämän hetkinen suosikkini on rahka vaniljasoijajogurtilla, raejuustolla ja kanelilla. Banaanilätyn kans marjat maistuu varmasti varsin hyvin, itte oottelen, että saan muuton myötä tuotua pakkaseen marjoja kotua. Puolukkaanki pitäisi ehtiä jossain välissä...

Ekan herkkupäivän oon aatellu pitää myös sitten muuton yhtey'essä, siihen asti jatkuu myös tämä tolokuton pyöräily. Ainakaan toistaiseksi ei ole ollu mitään kauheita kiusauksia syyä jotain epäterveellistä, mitä nyt se ko äijä paisteli tuossa yksi ilta pakastepitsaa työyön ja nukutun päivän jäläkeen iltapalaksi. Kovasti oisi teheny mieli haukata pala siitä ihanasta rasvaisesta kinkku-salami-pepperoni -hässäkästä, mutta päätin sitten olla tiukkana ja maistamatta palaakaan. Tuntuu aika hyvin siltä, että aineenvaihdunta pelaa ja näläkä alakaa kurnia siinä kolomen tunnin välein, vaikka aluksi tuntui, ettei kolomen tunnin päästä ole ollenkaan vielä näläkä. Muutenki olo on hyvä, näläkää ei oo tarttenu kärsiä ja pahemmin ei oo vatsa kipuillu tai turvotellu. Gluteiiniton ruokavalioki tuntuu passaavan varsin hyvin, sillä gluteeniton pastavuoka ei aiheuttanu samanlaista oireilua, minkä tavallinen ois teheny.

Kaikenkaikkiaan fiilis on siis varsin hyvä ja näillä eväillä on hyvä mennä etiäpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti