maanantai 27. tammikuuta 2014

Is there anyone out there who can hear me?

Nonni. Kauan siihen kesti mutta lopultakin kokosin kaikki voimani, etin kameran piuhan ja latasin kuvat koneelle, jotta voisin jakaa teille CocoVin raakasuklaakokemukseni. 

Helppoa, herkullista, terveellistä, hauskaa. Allekirjottaisin melekeen kaiken paitsi ehkä tuon terveellisyyen ja hauskuuen, ko olihan se valamistus hieman räpöstämistä ja plus että tuosta yhestä satsista tuli aika palijon suklaata näin yhen ihimisen syötäväksi varsinki ko ohojeen mukaan suklaa säilyy jääkaapissa muutaman päin. :D Mutta ehottomasti herkkua kyllä!

Ensin olin ihan varma etttei tämä kylymäpuristettu neitsytkookosöljy sula ikinä, mutta niin se vain sulasi juoksevaksi vesihauteessa. Tämä ja agave-siirappi yhdistettiin ensin keskenään ja sitten siihen sekoitettiin muut jutut.


Oma fiksaukseni tuohon suklaareseptiin oli tämä Biokian tyrnijauhe, josta tykkään ko hullu puurosta. Suklaassa se ei tosin valitettavasti ainakaan kovin selkiästi maistunut, mutta olipahan ainaki vitamiinilisänä jos ei muuta. Tämä sopii myös puuroon ja rahkaan, jogurttiin ja smoothiehen. Omia lisäyksiä raakasuklaaseen vois varmaan olla myös pähkinät ja muut marjat.

Goji-marjat jauhoin blenderissä hienoksi, ko minusta net on yksinkertaisesti aika pahoja enkä todellakaan olisi tykännyt suklaassa kauheista goji-sattumista. Mielestäni erittäin hyvä ratkaisu, koska minusta tuntu että net maistui tuossa suklaan seassa jotenki palijon paremmalta. :D 

Tässäpä vielä se pakkaus, joka sekoitetaan siihen sulatetun kookosöljyn ja siirapin joukkoon. Kaikki kuivat aineet yhessä ja samassa pakkauksessa. Vesihaude saa sitten muuten olla aika lämmin, koska vaati yllättävän palijon käsivoimia ja vispausintoa saaha koko pussin sisältö sulamaan täysin sileäksi massaksi. Tässä vaiheessa keskityin valmistukseen niin intensiivisesti, että unohin kuvata sekoitusvaiheen, mutta osannette kuvitella sen ihan ite. :D

 Myös pakkauksen mukana tulleet muotit oli mielestäni aika epäkäytännöllisiä, koska suklaapaloista tuli aika jööttejä. :D Jotta sen massan sai menemään kaikki, piti nuot kipot kaataa meleko täyteen.

Siinäpä niitä sitten on jääkaapissa kohomettumassa! Hyvää tuli, paitsi että kannattaa varoa massan pohojalle jääviä sattumia, ensimmäinen suklaa jonka maistoin oli niitä joita kaadoin viimiseksi ja sinne oli jääny meleko palijon suolaa ja goji-jauhetta, eikä maistunu mitenkään erityisen herkulta. 

Eli summa summarun, kannattaa valamistaa tämä paketti vaikka vähän isommalla porukalla niin ei kaadu omaan niskaan se kaikkien suklaitten syöminen, vaikka nämät oliki aika namia kahavin kanssa, ja jos löytää jostain pienemmät muotit joihin tehä niin voi olla syömisen kannalta käytännöllisempää. Muuta pahaa sanottavaa en kyllä juuri keksi, paitsi ehkä se hinta. Jatkossa taijan kyllä kuitenki ostaa raakasuklaani ihan valamiina, koska tuossa tekemisessä on kuitenki oma vaiva ja ei tule syötyä ihan överipalijon, oli kuinka terveellistä tahansa. :D Koska meisi tilasi tämän semmosena lahajapakettina, siinä tuli mukana myös CocoVin valamis goji raakasuklaa, joka oli myös erittäin hyvää! Olisi hirmukiva jos valamista raakasuklaata tulisi myyntiin vaikkapa ihan Prismaan (ainaki muutamia CocoVin juttuja sinne oli jo ilimestyny) niin voisin siirtyä satunnaisina herkkuhetkinäni vetämään tavallisen suklaan sijasta tätä. Ja koska hinta on ihan hyvä, ei raaskis ostaakaan niin usein. :)

Kunhan tässä sopivaan saumaan rahoitun, oon suunnittelut ostavani kaappiin loistavat superfood-varastot. Hankintalistallani on maca-jauhe, raaka kaakaojauhe, acai-jauhe, lucuma ja opticamu. Toisaalta kiinnostaisi myös CocoVin marjaisa ja smoothiemix, koska oon ajatellu inhimillisesti lisätä kaikki nämät superjutut ruokavaliooni lähinnä smoothien kautta. Maca-jauhe on kuulemma ihan äärimmäisen pahan makuista mutta sen terveysvaikutukset kuunnostaisivat, raaka kaakaojauhe toimii leivonnassa, smoothiessa ja ihan vaan kaakaona, jota juon aina silloin tällöin (nytkin minulla on kyllä sellaista "oikiaa" kaakaojauhetta, eikä mitään sokerilla höystettyä höttöä), acaita ja lucumaa voisi niitäkin käyttää smoothiessa ja ehkä myös esim. leivonnassa ja opticamusta oon kuullu positiivisia juttuja ja se voisi mielestäni olla hyvä tuki tälle aktiiviselle liikkumiselle, joka ottaa kovasti ensiaskeliaan (vaikka karvan kasvun ei meikäläisellä varmaan tarvis enää kiihtyäkään). 

Mutta niin, lähinnä siis sellaista smoothien tekoon tarkoitettua survivor packia oon aatellu, jolloin tuo marjaisa ja smoothie mix voisi olla ihan hyviä. Sitten jos ostaisi siihen vielä raaka kaakaojauheen ja opticamun kaveriksi. Oon toistaiseksi teheny vitamiinitankkausta ihan purkista poretabletin muodossa (ja se on tuntunu toimivan, ko energiaa riittää, tai sitten se on tämä lisääntyny valo tai joku muu) mutta mieluummin ottaisin net vitamiinit jostaki vähän luonnonmukaisemmasta. Mutta joo, pitää nyt kattoa, että koska olisi saumaa tilata hankkia näitä juttuja. 

Minulla olis hulluna myös kaikkia muuta täysin asiayhteyteen liittymätöntä höpinää, mutta koska pitää alakaa reenaamaan, olokoon tämä nyt tämmöne superfood-juttu ja tuun vaikka sitten myöhemmin höpisemään niitä muita. Ensin aattelin, että reenaan vasta huomenna, koska lauantain (säälittävä) käsi- ja vattalihasreeni veti paikat aika antoisaan jumiin, mutta sitten päätin, että perkele, minähän reenaan nyt koska RAAAAGH. Leuanvetotankoki olis paikoillaan nyt, vois alakaa reenata myös kohti sitä meikäläisen ensimmäistä leukaa. :D Paitti että hauikset ja ojentajat ei ehkä oo samaa mieltä. Mutta nyt sitä reenia horo reeniä ja palataan sitten astialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti