keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Etkö tahdo, vai etkö tohdi rakastua.

Istun täällä kasvonaamio naamassa pestyäni ja kuorittuani ihon, joten siispä seuraa esittely meikäläisen käyttämästä tököttiarsenaalista (miehet, jos teitä tänne eksyy, tässä vaiheessa voitta lopettaa lukemisen.) Aika ihana tämä tunne ko on naamio kasvoilla, olin ihan unohtanu. Siitä kuorimisesta puhumattakaan. Tuon Lumenen kasvojen kuorinta-aineen koostumus oli muuttunu, mutta toimivalta tuotteelta se vaikutti edelleen. Tuoksu ei tosin ehkä miellyttäny niin kauhiasti. Mutta, nyt sen purkkiarsenaalin kimppuun:

Ekana meikäläisen vartalon hoitoon käyttämät mönjät. Dermosilillä mennään, perus bodylotionia (jota ei kuulemma saa enää, eikä!) ja tummasuklaa body butter. Tuo tummasuklaa-juttu tuoksuu raivostuttavan suklaiselle ja on koostumukseltaan tosi paksua, peruslotionia taas voi käyttää myös after sun -voiteena. Auringonoton jäläkeen. Jos harrastaisin sellaista. Heh. Ja sitten on vielä jalakavoide (kyllä, ko kuivat kantapäät on maailman raivostuttavin juttu), pehmentää ja ehkäisee hienhajua. :D Toimii väsyneille jaloille, parasta jalakakylvyn ja perusteellisen jalakahoidon yhteydessä.

Kaikkia rasvoja käytän sen mukaan, miltä iho tuntuu. En joka suihkun tai saunan jäläkeen, ainuastaan silloin, ko iho tuntuu rasvaa kaipaavan ja silloin, ko kuorin ihon suihkussa. Jalat ois hyvä hoitaa ja rasvata kerran viikkoon, mutta kiireessä tahtoopi jäähä. Yleensä oon yrittäny muistaa jalat sinä samana päivänä ko teen kasvojen kuorinnan ja laitan naamion.

Seuraavaksi sitten naamanhoitotuotteet. Puhdistukseen tuo Dermosilin vaahto E, tykkään koostumuksesta tosi paljon. Ei kuivata ihoa ja jättää kivan puhtaan tunteen kasvoille. Sen vieressä meikinpoistogeeli, jota käytän lähinnä suihkussa naaman pesuun. Ei ehkä niin hirviän tehokasta, tällä ei esimerkiksi lähteny meikkikynä poskesta laskiaisen jäläkeen. Huomasin juuri, että kuvasta puuttuu Natural Coden puhdistusgeeli, semmonenkin löytyy. Sen lopputulos on kyllä puhdistava, mutta en tykkää koostumuksesta, geeli on vaikia pestä pois naamalta, toisin ko tuo Dermosilin vaahto. Silimämeikin puhistukseen myöskin Natural Codea, puhdistusemulsiota. Ei mikään supermahtava, emulsio on ehkä vähän hankala käyttää, yleensä painelen ensin vanulapulla silmiä ja sen jäläkeen pesen vielä vedellä. Silti tähän asti testaamistani silimämeikinpoistoaineista paras. Kasvovettä käytin joskus, mutta minusta tuntu, että se lähinnä jotenki ärsytti ihoa, joten heitin pois. Voisi tietenki ostaa tuota Natural Coden kasvovettä ja kokeilla, että onko lopputulos senki kanssa sama.

Sen kuorinta-aineen näitteki jo edellisessä kirjotuksessa, tässä tuo Dermosilin vadelmanaamio. Tämä on pitkäaikainen suosikki, vadelmaa ja savea. Savi kuulemma imee epäpuhtauksia ja skeidaa ulos ihohuokosista, tiiä sitten. Tuo on kuitenki joka tapauksessa heleppo käyttää, tuoksuu hyvälle ja tuntuu mukavalta iholla. Ja kyllä minusta käytettynä yhessä kuorinnan ja kosteutuksen kanssa kerran viikossa vaikuttaa positiivisesti ihon ulukonäköön ja hyvinvointiin. Ja kosteutukseen tosiaan tuota Natural Coden 24h Moisturizeria. Käyttötiheydestä sen verran, että en rasvaa naamaa joka pesun yhteyessä, ainuastaan silloin, ko se tuntuu kaipaavan kosteutusta. Ja tietenki kuorinnan ja naamion jäläkeen. 

Hännänhuippuna meikällä on tuo Rainbown silimänympärysvoide (:-------D). En oikein tiiä, onko siitä ollu mitään hyötyä käytössä, toisaalta aina tahon unohtaa sen laittamisen. Hakusessa olisi ehkä joku vähän parempi, tummia silimänalusia ja silimäpusseja häivyttävä mielellään! Mitään varsinaisia päivä- tai yövoiteita en käytä, ko olen kokenu, ettei meikäläisen naama tarvi saati semmosia kaipaa. Ja tunnustan, olen laiska pesemään naamaani, jos en ole meikannu ja käy suihkussa/saunassa. Pesen naaman jos se tuntuu tai näyttää rasvaselta, mutta muuten en viitti läträtä ylenpalttisesti sen veen kans, ko tuntuu että jatkuva peseminen alakaa vaan kuivattamaan naamaa. Täällä Oulussa veen laatu on vissiin sen verran erilainen, että vaikutus oikeen korostuu.

Käsien hoitoon Dermosilin kuorinta käpälöille, käsivoide sekä kynsinauhavoide. Viilailut hoijan lasiviilalla ja sillon tällön lakkaan kirkkaanpunaista tai pinkkiä kynsille (oikiastaan ainuat järkevät kynsilakat, jotka tällä hetkellä omistan, Lumenen sävy 22 Burning Heart ja MaxFactorin 704 Disco Pink). Kunnollista mustaa lakkaa pitäisi ostaa, edellinen taisi olla Maybellinen ja tykkäsin siitä aika palijon, ei vaan ole tullut ostettua uutta tilalle ko edellinen loppu. Tuo Lumenekin on meleko finito jo. Joku väritön ja kuulas, läpinäkyvä sävy voisi olla kiva kans. Tosin olen aika laiska lakkaamaan kynsiä. Viila ja lakat jäi poikke kuvasta, anteeksi siitä.


Sitte tukan hoitotuotteet. Paul Mitchellin Super Skinny Serum on rakkaus, johon tutustuin pidennysaikoinani. Maksaa maltaita, mutta yksi painallus kuiville latvoille riittää silottamaan ja elvyttämään aika kivasti. Auttaa myös muotoilussa ja on kuulemma luonnonkiharoille hiuksille erittäin hyvää. Tuo Taming Spray taas on suunnattu oikiasti lapsille, mutta toimii ihan meikäläisenki tukassa, vähentää sähköisyyttä ja auttaa selevittämään takut, pidennysaikana tuli tuokin tutuksi. Iliman näitä kahta tämä meikäläisen oma fleda tuskin olisi näin pitkä ja hyvinvoiva kuin mitä se nyt on, uskon että nämät hiuksiinjätettävät hoitoaineet on vaikuttaneet merkittävästi esimerkiksi kaksihaaraisten syntymiseen. Uusin tuttavuus tukkahommissa on tuo Eclipsen Moisture Kick, jonka sain joululahajaksi. Tullut sekin erittäin tarpeeseen, sillä tämä meikäläisen tukka kaipaa nykyisellään tuota kosteutustaki. Ja tämä tuoksuu aivan ihanasti toffeelle! Luonnollisesti näistä löytyy suojaa aurinkoa, ilimansaasteita ja kuumuutta kohtaan. Joku lämpösuoja ja tyvikohottaja voisivat silti olla paikallaan. Jotain kuohketta ja karheutta antavaa, ko meikäläisen tukka on niin liukas. Hiuspuuteri ei meikällä oikein hyvin toiminut, kokeilin Sexy Hairin, mutta kuivashampoo voisi olla hyvä. Muotoilutuotteita että siis tosiaan nyt tässä nää, koska niitä ei ole, Cutrinin hiuslakkaa lukuunottamatta. :D Näistä on kyllä suorastaan huutava pula...

Järjestys ei nyt ole kovin looginen, mutta olokoon olematta. :D Tässäpä siis käyttämäni shampoot ja hoitoaineet! Vuorottelen noitten kosteuttavien Eclipsen tuotteiden ja L´oréalin voluumituotteiden kans. Haaveilisin Paul Mitchellin voluumishampoosta ja -hoitoaineesta, mutta kyllä nämätkin on asiansa ajaneet. Meikäläisen tukka on muuten niin piikkisuora ja päätämyöten, että noita käyttämällä saa tukkaan kivaa ilmavuutta ja kuohkeutta ja se pääsee paremmin oikeuksiinsa. Eclipset taas antaa välillä tarvittavaa kosteutta (ja voi kyllä, nämätkin tuoksuu ihanalle!) Miinuksena tosin se, että näillä pesemisen jäläkeen tukka on latistunut ja päätä myöten. Joku syväpuhdistava shampoo ja tehohoitava hoitoaine (jotain korjaavaa ja syväkosteuttavaa kenties) voisi olla tervetullut joukkoon myös. Hiuksia yritän pessä mahollisimman harvoin, ko en halua joutua rasittavaan rasvottumiskierteeseen. Urheilut valitettavasti vähän sotkee tätä, ko hikoilen niin helekkaristi.

Muuta suihkuverhon takaa löytyvää: Oriflamen Coconut & Ricemilk -suihkugeeli. Tuossa on ihana koostumus ja ilimeisesti se kosteuttaaki, ja tykkään tuoksustaki. Ja tuo on ollu tosi riittoisa. En tiiä saako tuota nykyään enää, enkä tiiä mitä teen sittenko se loppuu. Suihkugeelit tuppaa nimittäin yleensä vaan ärsyttämään ja kuivattamaan meikän ihoa, joten en niitä käytä, mutta tuo on teheny kivan poikkeuksen. No, ehkä tulen toimeen iliman. Keskellä oleva ruskia tuubi on Yves Rocherilta kotoisin oleva mutanaamio hiuksille. En muista mitä paketin kylijessä luetellaan vaikutuksiksi, mutta oon käyttäny tätä noin kerran viikossa latvoille ja kyllä tämä ehkä niistä tekee pehmeämmät ja kiiltävämmät ainaki. Alakaa olla loppumaan päin, pitäisi ehkä etsiä seuraava hyvä hiusnaamio. Laitimmaisena hengaa sitten Garnierin Sugar Scrub, vartalonkuorintaan. Tässä on kivan pirtsakka tuoksu ja mukava koostumus. Kuorin roppia noin kerran viikossa, sekä sheivatessa. Tämäkin on yksi vakkarituotteitani, tosin seuraavana hyllyssä oottaaki sitten joululahajaksi saatu Dermosilin porkkanakuorinta (en jaksanu kaivaa sitä kuvaa varten).

Tässäpä sitten vielä meikäläisen meikkipussin sisältöki. Suurin osa Lumenea, kuten kuvasta näkyy. Lukuunottamatta loistavaa Wet n' Wildin kulumaväriä. Jos etit hyvää kulumaväriä niin tässä on tuote, missä on hinta-laatusuhe kohillaan. Ei palijoa maksa ja ehottomasti paras tähän mennessä testanneistani. Hyvä sivellin ja väriä on heleppo annostella sopivasti, niin että lopputulos on luonnollisen näköinen. Mukana myös vaha, jolla saa kulumat kuosiin (itte ruukaan sotkia sitä tuohon värin sekaan). Ittelleni mätsää paremmin noista tuo tummempi sävy, siinä suhteessa tuo vaaliampi ruskia on vähän turha. Ja pinsetitki paketista löytyy, net on kyllä vähän turhan pienet, mutta hätätilanteessa toimii. Muuta ei-Lumenea joukossa onki sitten vaan Acon hoitava huulivoide (ei oikiastaan kyllä kuulu tänne, löytyy muuten myös perinteikäs vaseliini) ja Rimmellin Vinyl Gloss -huulikiille. Näyttää mielenkiintoisen väriseltä tuossa purkissa, mutta siitä saa todella kivan kiillon huulille.

Mitäs sitä lopuista sanoisi, nuot Natural Coden huulikiillot on ainaki kivoja ja tuo Lingonberry Lip Lacquer on ihanan väristä, mutta sen pysyvyys huulissa on aina vähän niin ja näin ja minä kun olen vähän laiska lisäämään tai korjailemaan... Huulipunan sävy ei ollu ihan semmone punanen mitä halusin, joten jääny vähän vähemmälle käytölle (muutenki vierastan edelleen punaa huulissa, on vaan niin hankala olla). Tosin teen kyllä yleensä siveltimellä tuosta punasta rajaukset tuon huulilakan alle, että se pysyis vähän paremmin. Poskipuna on jees (tosin nuot sudit ei ehkä niinkään), ittellä tosin on senki käyttö vähän vielä hakusessa. Nestemäinen luomiväri ainut luomiväri jonka tällä hetkellä omistan, pitäisi ostaa ehkä jotain, missä ois neutraaleja harmaita ja semmosia sävyjä. Ja sitten musta. Valokynääki käytän vähän vaihtelevasti, oon nimittäin meleko varma että sain siitä kasvoihin kerran allergisen reaktion. Oon kyllä käyttäny sen jäläkeen, eikä se oo enää toistunu, mutta (no joo, minä nyt meikkaan muutenki niin vähän että niin :D). Tuo Lumenen ripsari on ollu tosi positiivinen yllätys, True Blueberry Volume. Tykkään tuosta palijon enemmän ko edellisestä ripsarista joka oli joku False Flash Effect muka olevinaan.... Onkohan se MaxFactorin vai Maybellinen ripsari, ei jaksa muistaa nyt. Vaikka vastikään taisin lukia jostaki lehestä, että tuossa ripsarissa oli eniten jotain myrkkyä. Aika ylläri Lumeneksi. No mutta, käytän sitä silti. 

Meikkivoidetta ja puuteria ja meikkipuuteria käytän vaihtelevasti. Meikkipuuteria yleensä kiireessä aamuisin, voidetta ja puuteria sillon ko on aikaa ja haluan peittävämmän lopputuloksen. Näiden miinus tosiaan on se aurinkosuojan puuttuminen. Ja mitäs sitten vielä. Nuot kynät, joo. Nestemäiset rajauskynät on varmaan molemmat jo kuivuneet, eikä nuot Lumenet kyllä ollu mitään kovin hyviä. Ihan ok piirtojäläki niin kauan ko eivät kuivu kärjestä, pysyvyys vähän niin ja näin. En oo hetkeen kissansilimiä harrastanu, mutta sittenkö innostun taas, pitänee ostaa uus, jotain toista merkkiä kyllä. Myös nuot puinen ja muovinen meikki/rajauskynä on olleet vähän njää. Pigmenttiä ehkä niinki riittää, mutta pysyvyys on vähän heikko. Puinen on kyllä parempi kunhan sen vaan saa terotettua teräväksi, tuon muovisen kynän pää pyöristy melekeen heti käytössä ja sen jäläkeen rajailu on ollu huomattavasti hankalampaa. 

Ja noista roinista vielä, pinsetit on ihan ehottomat olemassaan, ko meikäläisen häätyy nyppiä kulumia jatkuvasti, että net pysyy sopivan ohuina ja kuosissa (oikiastaan pitäisi tehä sitä päivittäin). Sitten on tuo huulipunasivellin joka on aika paska, samoin tuo luomivärin häivytyssivellin (no mutta, eipä ole luomivärejäkään, ja toisekseen, vaikka olis, oisin ihan käpy niitten kans, että. :D) Ripsi/kulumaharja on aika ehoton kaveri, tosin nykyään harjailen enää vaan ripsiä. Ko en halua paakkuja ripsiin, mutta en toisaalta semmosia ylieroteltuja hämähäkin jalakojakaan. Ja sain korjattua vastikään nuot meikäläisen kunnon ripsentaivuttimet! Sitä ennen jouduin tulemaan toimeen erittäin paskoilla muovisilla. Näillä saa kyllä taivutettua ripset palijon paremmin ko niillä. Tosin meikäläisen ripset kyllä suoristuu taivuttelusta huolimattaki aina, että se siitäki kyllä. 

Ja lopuksi tämmöne ketään ei kiinnosta, mutta kerron nyt kuitenki kuva. Eli halavin mahollinen kynsilakan poistoaine (tuossa on ehkä maailman paskin purkki ikinä, siellä on sisällä varmaan kolome topsipuikkoa jotka olen onnistunu pudottamaan sinne!), hammastahana (siis minullahan on joku fetissi tuohon sanaan "natural" tuotteessa ko tuotteessa) Adidaksen dödö (ainua jolla minun hikoilu pysyy ees jotenki kurissa, kehitetty kuulemma yhessä huippu-urheilijoitten kanssa...), erittäin lopussa oleva Bepanthen rohtuneisiin huuliin ja halenneisiin suupieliin sekä muuhun akuuttiin ja Garnierin SOS pen akuuttien finnien tappamiseen. Tuo SOS pen tehosi kyllä ainaki joskus tuloillaan oleviin finneihin ja häivytti jonku verran jo naamaan posahtaneita, mutta en tiiä onko tuo menny vanhaksi vai meikäläisen naama vaan tullu immuuniksi, ko tuntuu että enää se ei tehoa. Tässä säläosastossa vois olla mukana myös semmoset Nivean mustapäälaastarit, jos net ei ois niin perkeleen kalliita! Siinä on kans ollu tuote, joka on minusta oikiasti aika toimiva. Mutta semmone yks pikku paketti tosiaan maksaa ihan maltaita, eikä net laastarit riitä viikottaisessa käytössä juuri mihinkään. Joten enpä oo kehannu ostella. 

Jahas, siinäpä sitten taisiki olla aika lailla kaikki meikäläisen (paskoja) kertakäyttösiä Rainbown sheivausteriä ja herkän ihon sheivausvaahtoa lukuunottamatta. Aattelin että net ei varmaan kauhiasti ketään kiinnosta. :) Voi olla, että oon unohtanu jotain jokapäiväisessä käytössä olevaa, mutta eipä se ole niin vaarallista. Nyt täytyy kyllä vaan sanoa että huh, olihan siinä purkki jos toinenki. Ja minäkö luulin, ettei minulla ole näitä tököttejä ko oon muutenki aina välillä niin kauhian epänaisellinen nainen... No joo, kyllähän minä tosipuheessa satsaan ihonhoitoon ja hiuksiin jonku verran. Koska hiukset on naisen kruunu ja kauneus lähtee hyvinvoivasta ihosta! Ja hyvä olo näkyy ulospäin. Ja mitä muita näitä kliseitä nyt oli. :) Ja olennaisena osana hommaan tietysti kuuluu myös ruokavalio ja riittävä veden nauttiminen sekä net vitamiinit. Ulkoilu, urheilu ja auringolta suojautuminen. (Nivean aurinkorasvalla, jonka suojakerroin on sen 30.) JA HEI, meikit naamassa ei vaan mennä nukkumaan. Muutako äärimmäisessä poikkeustilanteessa, mikä tarkoittaa sitä, että et ole kotona ja puhdistaminen ei ole mahollista. Tai tulet kotiin niin väsyneenä, että on pakko vaan nukahtaa. Tai jos sammut. Kyllä näitä aina sillon tällön nähään meikäläisenki elämässä, mutta pääasiallisesti pesen naaman myös baari-iltojen jäläkeen.

Mitäs minä seuraavaksi teille esittelisin? Meikäläisen pyykinpesuaineet? Vai siivousvälineet? :------D No, jospa tästä avautumisesta oisi ees jolleki jotain iloa. Jos ei, niin ainaki minä välttelin tenttiinlukua aika tehokkaasti. No enkä, oon minä lukenuki. Mutta tämä oli hyvä tämmöne rentoutus. 

Joo, nyt minä lähen suuntaamaan unia kohti. Ja mietin että mitä teen motilliselle kahavia, keitin nimittäin vahingossa kahavit... Äläkää kysykö.

Briefly in English: This is how I take care of my looks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti