tiistai 22. toukokuuta 2012

Euphoria.

Siivouspäivä. Oon puunannu kämpän, no, en nyt ihan lattiasta kattoon, mutta melekeen. Siivoilu sujuu rattoisasti ko jorailee samalla Ketchup Songin tahtiin. Siivouksen jäläkeen kokkailin vielä vähän ruokaa. Vaikka pää aluksi meinasiki vähän rakoilla sen ajatuksen suhteen, että makaan kotona miltei koko kesän iliman töitä, oon tässä paranemisen myötä bongaillu tästä jutusta myös hyviä puolia. 

Niitä on esimerkiksi mahollisuus laittaa ruokia, joita ei oikiastaan Oulussa tekis. Tänään net oli haukipihivit. Kävin mummolasta vähän haukifileitä ja jauhoin net ja paistelin pihiveiksi. Tein kaveriksi myös pottumuusin ja viikonlopun rillailujen jälijiltä oli vielä kermaviilikastiketta, joka kruunasi aterian yhessä kasvisten kans. Ja siivouksen ja kaiken kunniaksi otin myös ruuan kanssa lasin valakoviiniä. Nyt täytyy tunnustaa, että juon tässä toista kirijottelun ohella. Viini vaan tekee ateriasta kuin ateriasta vielä astetta nautinnollisemman. Meikäläisestä vois hyvin kehittyä semmone keskieurooppalainen viinintissuttelija. Oon ihan järkyttävän näkönen, tukka sotkunutturalla ja pinneilllä ja jalassa liian isot lököhousut, mutta ei haittaa!


Haukipihivit:
haukifileitä jauhettuna
korppujauhoja
kananmuna
kermaa (ruokakermaki käy, mutta suosittelen oikiaa kermaa, ettei tuu kuivia pihivejä)
sitruunamehua
suolaa
valakopippuria

Sekoitetaan tasaiseksi massaksi, muotoillaan pihiveiksi ja paistetaan pannulla voissa kunnes pinta saa kauniin värin.

Mikäs tässä, kyllä kelepaa työttömän kesälomalaisen tissutella vähän valakkaria näin tiistainakin. Eilen illalla istuin mummolan keittiönpöyässä ja kattelin pihamaalle, missä koivut jo vähän arasti auko silimujaan ja mietin että kyllä kelepaa, ko ole kiire mihinkään. Huomenna koiralla on hampaanpoistoaika ja perjantaina meen leikkauttamaan etuhiukset, mutta muuten kalenterissa on meleko tyhyjää. Joku päivä vois lähtiä käymään kirijastossa. Aattelin ottaa kaiken ilon tästä työttömyyestäni nyt irti, tuskin tulee kovin monta kesää enää, jolloin sais keskittyä enimmäkseen tähän lomailuun.

Nyt vois tässä lakata kynnet pinkiksi, laittaa jakson Perhesiteitä pyörimään ja siemailla loput tuosta valakoviinilasista. 

Briefly in English: I made tasty food today.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti