keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Sut löysin liian myöhään kai, tai aikaisin.

Jep, koska tässä taannoin satuin osallistumaan yhteen kampanjaan ja sitä kautta sain testattavakseni L'oréalin uusia hiusvärejä, kerronpa nyt täälläki sitten kaikkien iloksi käyttökokemukseni tuosta Feria-hiusväristä. 

Tämä Feriahan on vissiin niinkö uudistunut Préférence, eli se väri, jonka kerrotaan maailmalla tappaneen ihimisiä. Ensimmäinen positiivinen puoli siis, olen vielä hengissä. :-------D Jep. Olin kyllä vähän tullu siihen tulokseen, että en enää kestoväriä päähäni pistä (mitä tämä Feria siis on), muttako ilimaseksi saa, niin köyhällä opiskelijalla ei oo varaa valittaa. 

Niinpä siis tänään kiitos koko päivän jatkuneen vesisateen kasasin itteni ja ryhyin värijäämään tukkaa. Heti ensimmäiseksi kiinnitin huomiota siihen, että nuot purkit ja putkilot tuossa paketissa oli tosi helposti käsiteltäviä, väriaine oli todella helppoa ja siistiä sekottaa sinne emulsion joukkoon (tämä ei ollut sellainen rutisteltava tuubi, vaan semmone korkilla oleva purkki). Mukana oli joku eliksiiri (? en tiiä :D), joka piti myös sekottaa sinne emulsioon, ja se oli kylläkin sitten pakattu astetta hankalemmin, joskin pienen taistelun jäläkeen sekin suostui menemään sinne emulsion sekaan. Myös mukana tulleet kumihanskat oli paremmat ko hiusvärien mukana tulevat yleensä.

Meikäläisen sävy oli 2.01 eli Black Spirit, pakkauksen kylijen mukaan syvä musta siis. Erikoista tässä värissä oli se, että hiukset piti kastella ja pyyhekuivata ennen värjäämistä. Se ehkä jossain määrin hankaloitti värjäämistä, sillä aluksi oli vaikia havaita, mihin kohtiin hiuksia väriä oli jo tullu ja mihin ei. Kehite kuitenki alako aika äkkiä muuttumaan mustaksi ja sen myötä jopa lämpeni hieman, jonka jäläkeen värjääminen oli helepompaa (joskin se lämpeneminen aiheutti hiukan pelonsekaisia fiiliksiä. :D) Väri levittyi tosi heleposti ja oli koostumukseltaan ehkä jopa vähän liiankin lurikkaa, tuntu että tämän kans sai olla tarkempi ko yleensä, ettei tullu roiskittua sitä joka paikkaan. Se tuntui myös tosi riittoisalta, sain kyllä kaksi pakettia tuota väriä, mutta koska oon pihi, pistin päähäni vaan yhen, mutta se riitti kyllä mainiosti peittämään meikäläisen juurikasvun ja väriä riitti jopa latvoihin asti, vaikka nämät meikäläisen kutrit onki varmaan yli puoli metriä pitkät jo. Ainut erityisen iso miinus, jonka värjätessä huomasin, oli tökötin tosi voimakas tuoksu. Vaikka mulla oli kylppärin ikkuna auki, tuntu se tuoksu välillä tosi ahistavan voimakkaalta ja silimiä kirvelevältä. Tämä voi tosin johtua siitä, että oon muutenki vähän hajusteyliherkkä (jep, tosi fiksua värijätä tukkaa itekseen kaupan väreillä...)

Muuten väri tuntui puolen tunnin vaikutusajan aikana päässä miellyttävältä, ei mitään kutinoita, kuumotuksia tai karvasteluja. Väri ei myöskään valunut päästä mihinkään ja pesuvaiheessakin se sotki ehkä vähemmän kuin aiemmin käyttämäni mustat värit. Iholle tarttui väriläikkiä suojaavasta rasvakerroksesta huolimatta, mutta net lähti pesussa aika hyvin pois. Erityistä plussaa myös siitä, että mukana tuli tosi riittoisa hoitoainetuubi, joka oli varustettu korkilla ja sitä oli tosi helppo käsitellä (ei mikään auki revittävä muovipussi, vaan ihan kunnon tuubi).

Lopputulos näyttää tältä, äläkee välittäkö meikän ylikasvaneesta
otsiksesta. :)

Eli kaiken kaikkiaan siis oikeinkin toimiva kestoväri kotivärjäykseen. En tiiä paketin hintaa, mutta veikkaisin, ettei ole ihan halavimmasta päästä. Jos kotona haluaa kestovärillä värjätä, uskaltanen suositella tätä väriä. Lopputulos näyttäisi olevan aika musta, enkä ainakaan vielä ole kauhiasti bongaillu kohtia, joihin väri ei olisi tarttunu. On nimittäin joskus ollu semmosta ongelmaa, että kestoväri ei paikoin ole tarttunu päähän. Itte ehkä kuitenki jatkossa pysyttelen siinä sävyteshampoossa, kohan vaan saan käytettyä tuon toisenki paketin väriä pois. 

Jos pohojaväri ei ois näin epätoivoinen, oisin ottanu varmaan jonku punasen sävyn testiin. Tuo Pure Paprika ois aika kiva! Toisaalta mietin tommosta sinimustaaki tai violettia, mutta se ois ollu ehkä vähän liian rebelia. :----D

Briefly in English: I coloured my hair with L'oréal Feria 2.01 Black Spirit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti