sunnuntai 18. joulukuuta 2011

I'm gonna marry the night.

Hyvää sunnuntaipäivää kaikille! Niinpä se vain taas hurahti yksi viikonloppu ohitte. Perjantaina tein pitkän päivän piparkakkutalon parissa. Kuuntelin joululauluja ja näpertelin koristuksia paikalleen. Halusin tänä vuonna olla oikeen kitsch ja sain kulutettua koristeluun varmaan ennätyspitkän ajan. Keittiön pöyällä oli melekonen tunku ko liimasin sokerikuorrutteella paikalleen sydämiä, palloja ja helemiä, ranskanpastilleja ja ikkunalaseiksi liivatelehtiä.


Ja lopputuloshan näyttää sitten tältä:


Mukana menossa myös sokerimassasta tehty lumiukko ja mökin sisällä kaksi led-tuikkua. Meijän piparkakkutalokulttuuri on kyllä ajat sitten levahtanu käsistä ja pahasti, äiti hoitaa elementtien tuottamisen ja valamiin talon kokoamisen, minä asennan ikkunat ja ulukokuoren. :D Pikkumökkiin on vuosien saatossa syntyny elintasojatke ja onpa pihapiirissä nähty niin ulukovajaa, -huussia ko koirankoppiaki, tonttuja ja lumiukkoja, kunnon luminietoksia ja ties mitä. Tänä vuonna askarreltiin myös kaksi pikkumökkiä, joille kävi kyllä pieni moka elementtien kokoamisvaiheessa, äitee nimittäin asensi vaaleanpunaiseen taloon vihiriät päätyseinät ja päin vastoin. :-------D Noh, eipä tuo nyt haitanne aivan kauhiasti.


Perjantai-illaksi meninki sitten istumaan hetkeksi vaimon luo ja juomaan pari lasia viintä ja niinhän siinä sitte kävi että lähettiin numeropaariin laulamaan karaokea ja lopulta käytiin vielä toisessaki paikallisessa ihan vaan kannatuksen vuoksi. Lauantaina oli luonnollisesti kohoma, vaikka minunki kahella oluella ja yhellä punaisella kalalla ois voinu kuvitella jotaki ihan muuta. :D Ehkä net fisut, jotka toveri hukka tilasi ja puolittain pakotti juomaan, oli osasyyllisiä seuraavan päivän olotilaan. No, lauantaipäivä meniki sitten lökövaatteissa ja suurin saavutus päivälle taisi olla vuojen rumimmat jouluvalot -tittelin jakaminen. Käytiinpä vielä sitten naapurikunnan puolella yöllä syömässä, oma paikallinen grilli ko ei tietenkään voi olla koskaan auki sillon ko on näläkä. Tai tiiä tuosta, onko se nyt muutenkaan enää ikinä auki.

Tänään olen herännyt yheltä (herrajumala, en ees muista millon oisin viimeksi nukkunu noin pitkään, vanaha ei vaan vissiin jaksa) ja ollu sen verran aikaansaava, että tekasin mummolle pienen piparkakkutaikinan ja hain ruuaksi pitsaa. Suunnitelmissa olisi vielä ehkä juoksulenkki tälle päivää ja omenapiirakkajäätelön väsääminen jouluaattoa ajatellen. Saapa nähä ko on vieläki aika voimaton ja vetelä olo, meikäläisellä on taito hommata nykyään kahen päivän pituinen kohoma vaikka joisin kuinka vähän tahansa. Ens viikko näyttää aika hektiseltä, ois tiiossa siivousta kotona ja mummolassa, ruoanlaittoa, lahajojen paketoimista ja pitäisipä tuota ihimisiäki koittaa nähellä. Onneksi sitten koittaaki se jouluaatto! 

Joulufiiliksen tavoittamiseksi ja neljännen adventin kunniaksi kaikki joulukalenterifotot on jouluaiheisia ja samoin kaikki faktat.
16. Haluan löytää aina kaikille läheisille mahollisimman osuvat joululahajat, joista on iloa vielä joulun jäläkeenki.
17. Joulussa mielestäni parasta on rauhallinen ja kiireetön yhdessäolo, lämmin tunnelma ja hyvä ruoka.
18. Jos minulla ikinä on perhe, haluan äitin jalanjäljissä pystyä luomaan omille lapsilleni samanlaiset lämpimät ja hyviä muistoja täynnä olevat joulut, ko mitä olen itte saanut viettää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti