keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Meet me halfway.

Koska eilen oli Oulussa tämmönen päivä, ja tänäänki pakkasta on vielä ihan kiitettävästi, mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää ko esitellä villasukkakokoelmani. Joten tässäpä se tulee:

Hilja-Mummon tilauksesta tekemät mustat villasukat, ko jokaisella katu-uskottavalla ihimisella tarvii olla myös mustat villasukat, ainaki pikkumustalla. Meleko vanahat ja ahkerasti käytetyt, kuten kuvasta näkyy, edesmenneen koiran riepottelun jäläkeen parsittu ja siltiki reikiä täynnä.

Näiden sukkien tarinaa en kyllä valitettavasti sen tarkemmin tiiä, neuloja tuntematon. Käyttöön siirtyneet kotua, ei hirviän suuret suosikit. Tainneet olla enemmänki kumisaapas- ja mettävillasukkina ko arkikäytössä kohtuullisen pitkän vartensa ansiosta.

Ensimmäiset itte neulomani villasukat, ja sen net on kyllä näkösetki. :D  Tehty koulun käsityön tunneilla varmaan joskus kuuennella luokalla (mahtuvat edelleen jalakaan!) Olleet ahkerassa käytössä, nykyään jo aika vetkut ja kulahtaneet. Pitäisi myös parsia pari reikää. Ensisijaisesti kotisukat lötsähtäneen olemuksensa vuoksi.

Toiset pitkävartisista villasukistani (joita meikällä on kyllä ihan liian vähän, muttako olen ite liian laiska tehäkseni pitkävartisia sukkia), Maire-Mummon kautta saatu. Olleet aktiivikäytössä viistoistavuotiaasta saakka, joten kärjet melekeen kuluneet puhki ja varpaat pilkistelee ulos, parsinnan tarpeessa nämäkin siis (ai miten niin olen kauhian laiska korjaamaan reikäsiä villasukkia...) Nykyään enemmän kotikäytössä, mutta satunnaisesti jalassa myös kodin ulukopuolella.

Uusimmat omatekoiseni, väri on oikiasti palijon kirkkaamman vihiriä. Ehkä semmone lime. Viime kesänä toiseen villasukkaan tuli mustikkatahara marjanpoimintareissulla, eikä se lähteny pesussa pois. Raidat myös purkautuu ja nämät(kin) pitäisi parsia. :D Tehty ensisijaisesti arki- ja juhulakäyttöön, joten en tajua mikä idioottimaisuus sai laittamaan jalakaan mettäreissulle. 

Net toiset, ja ehkä vähän enemmän lempparit pitkävartiset. Maire-Mummolta nämäki saatu. Kodin ulukopuolisessa käytössä mm. pillifarkkujen ja saappaitten kanssa, sekä sukkahousujen ja mekkojen/hameiden kanssa, mutta toisaalta palavelevat myös kotisukkina.

Näidenkin villasukkien alakuperä tuntematon, tällä hetkellä aika suuressa suosiossa jokapäiväisenä käyttösukkana ja silloin kun haluaa neutraalin väriset villasukat. Varret myös vielä hyvin muodossaan, joten pysyvät napakasti jalassa. 

Ehottomat lempparivillasukat tällä hetkellä, tälläkin hetkellä jalassa. Äitin neulomat, ja ahkerasta käytöstä johtuen jo aikalailla muotonsa menettäneet. :D Käytössä niin kotona, arjessa ko juhulassaki.


Jälleen kerran sukat, joitten alakuperästä ei mitään hajua. :D Ensisijaisesti kotikäytössä, ko väri ei oikein hirviästi miellytä. Bloggerilla taas vaihteeksi joku henkinen onkelma, ko vaikka kuvan pitäisi olla vaakasuorassa, se ei suostu julukasemaan sitä muuten ko noin, pahoittelut siitä. 


Sitten vielä kokoelma meisin tekemiä lasten villasukkia (kokonaiset kaks paria ja yks, jolta puuttuu vielä kaveri, huhhuh ko meisi on ahkera!) Joo, mustat vauvasukat. Ihan vaan sen takia, että saan nuo langanjämät käytettyä johonki, tiiä voiko noita ees käyttöön koskaan ottaa ko eivät ole vauvasukkalankaa, vaan ihan tavallista seittemää velijestä. Ehkä jos ei suoraan iholle laita. Tilauksessaki ois yhet, kuhan sais tässä vaan alotettua.

Villasukkia on siis vähän joka lähtöön, valitettavasti en oo tajunnu kuvata niitä sukkia, jotka ovat lähteneet maailmalle. Kotona sukkia on vielä lisää, ja siellä oottais yksi kerä lankaa ja puikot neulojaansa. Ja tosiaan, käytän siis villasukkia kesät talavet, kotona, lipastolla, juhulimassa, baarissa ja ihan joka paikassa. Nukkumaan mennessä laitan yöksi unisukat jalakaan, joiden asemassa vuorottelee aina millon mitkäki villasukat (tällä hetkellä kylläki semmonet pehemokarvasukat). Useimmiten villasukat on ainuat sukat jotka vejän jalakaani. Välillä käytän toki myös ihan normaaleja sukkia (varsinki kesällä), mutta ei kyllä oo villasukan voittanutta! Ja nyt ko tästä neulomisesta ja käsitöistä puhutaan, fotosin vielä kaikki tällä hetkellä käytössä ja hengissä olevat muut ite tehdyt jutut: 

Virkattuja juttuja on nuot patalaput tuolla vasemmassa yläkulumassa sekä tuo laukku. Laukku ei oo kovin intohimoisessä käytössä enää, tykkäsin siitä aluksi, mutten enää oikiastaan niin hirviästi. :D Ja tuo musta lanka on tosiaan ollu sinnikästä, niistä jämistä ko oon tosiaan teheny nuo patalaputki. Alunperin jotain muuta ihimistä ko ittiäni ajatellen, kylläkin. Oikiassa yläkulumassa on meisin pipo, tehty Novitan mustasta Kide-langasta (discopallopipo, Outia lainatakseni), jollain randomilla pipo-ohojeella. Ihan perus ensin joustinneuletta ja sitten siliää. Tein siitä liian ison itelleni ja se valuu silimille, pikkuvikoja. :) Lankaa tilasin muistaakseni jostain nettikaupasta ko se oli kaikista Rovaniemen marketeista sillon viime keväänä loppu, en tiiä saako enää mistään. Keskellä on punainen tuubihuivi, punasesta Novitan Crystalista, jota bongasin viime kesänä Kärkkäiseltä. Neule tehty tällä Novitan ohojeella, eli siis tuo kauluri. Omat pyöröpuikot taisi olla vähän eri kokoiset ko mitä tuossa ohojeessa on käytetty (oiskoha itelläni kasit) ja muistaakseni käytin kaksi kerää tuota Crystalia, siitä johtuen oma tuubini ei oo ihan noin muhkia ko mitä kuvassa. Alinpana on harmaa tuubihuivi, johon käyttämäni langan vyöte on hukkunut jonneki enkä enää muista sitä nimiä, eipä tuota taija enää mistään saahakaan. Samaisilla pyöröpuikoilla tehty, siliästä neuleesta. 

Ja hei muuten, kävin äsken lapioimassa partsin puhtaaksi lumesta, että sain pyykit ulos ja siellä ei tullu ees yhtään kylymä ko pakkasta on alle kakskytä! Hellekelit, jumalauta. 

Briefly in English: I love woolen stockings. No matter if it's winter, summer, spring or autumn, I use woolen stockings almost everyday!

And handicrafts, sometimes I really think that I'm seventy. Some day in the future I'll be a great grandma. If i ever get any children... Otherwise I'll be just the cranky old lady from your neighbour, who whines about everything and comes to tamp her carpets everytime somebody sits on the carpet rack.

3 kommenttia:

  1. Ahh, mitä villasukkia! Aivan ihania. Tekaseppa mulleki yks pari joutessas. 8---)

    t. you-know-who

    VastaaPoista
  2. No jos niitä syntyski ihan niinkö vaan joutessaan! :----D Ihan niin mummo en vielä oo... Vois tehä itelle uuet pitkävartiset, mutta se ois vähän niinkö ikuisuusprojekti varmaan. Ja nyt ko tuli ikuisuusprojekteista puhetta niin tajusin, että unohin tuosta muut neulejutut -kategoriasta meisin tekemät säärystimet veks, joitten tekeminen kesti varmaan viis vuotta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa ja painoin taas väärää nappia ko piti laittaa että vastaa, eikä lisätä uutta kommenttia. Tulee niin palijon palautetta, että en ikinä opi käyttämään tätä! 8)

      Poista