perjantai 13. tammikuuta 2012

Kiihkeät tuulet, kuumat kesätuulet.

Oon tässä parina pävänä muistellu sitä aikaa ko olin kaheksantoista. Tarkotuksenani oli kirjottaa tästä jo eilen, ko oon parina päivänä kuunnellu Cyndi Lauperia ja muuta nostalgista, mutta koska aloin raatailla naamakirjassa Vellun kaa niin sepä sitten jäi. Mutta asiaan. Yksi minun ja vaimon kaheksantoistavuotiskesän hittipiiseistä oli Girls Just Wanna Have Fun. Se kuvastaa kyllä meijän kesää aivan täyellisesti. Oltiin muka niin aikuisia ja vapaita, ja silti täysin vailla vastuuta ja huolia. Ajokortti, autot, luvan kanssa alakoholia ja baariin, kaikki mitä sillon saatto elämältä kuvitella haluavansa. Voitiin mennä ihan minne vaan vailla huolen häivää! Syksyllä jatkuis vielä lukio ja alakais kirijotukset, mutta siinä vaiheessa net oli vielä kaukana. Oli muka niin aikuinen, ja silti tulevaisuus oli täysin turvattu eikä tarvinu sen suurempia huolehtia tai murehtia huomista.

Olen vähän vanha pieru ko mietin tämmösiä. Ja nyt kukaan ikäloppu ei sitten tule arvostelemaan että ai sinäkö vanha pieru, entäs minä... Kaikille teille tiioksi, kuten sanottua, tet ootta ihan ikäloppuja. :D

Joo. Tuli kyllä vietettyä sinä kesänä teini-ikä pikakelauksella. Saatettiin vaan ajella aamuun asti, istua yöttömässä yössä juomassa siideria, lähtiä ex-tempore uimaan, tunturin päälle paistamaan makkaraa tai ihan mitä vaan. Elettiin ihan omaan tahtiin. Sydämiä vietiin ja niitä särky, toisia perittiin takasin ja joitain palautettiinkin. Perjantai-ilta, jätkien kans parkkiin ja saattoi kuulla, kuinka vieressä istuvan neitosen sydän läpätti ko se valamistautui palauttamaan lainassa ollutta Metallica-levyä eräälle herrasmiehelle. Auton ikkunasta kattelin, kuinka siellä poltettiin tupakkia, tanssittiin niitä hermostuneita kuvioita ja rituaaleja, että paikalliseen tänään, joo, kattellaanpa illan päälle. Ja loppujen lopuksi se cd-levy ei etes ikinä löytänyt kotiin.

Käytiin festareilla, lähettiin porukalla iliman sen suurenpaa suunnitelmaa tai yöpaikkaa. Tutuistuin uusiin ihimisiin, joista tuli tärkiä osa meikäläisen elämää, hilluin Rovaniemen "lämpimässä kesäyössä", istuin kalijateltassa ja kuuntelin onnellisena ko Kotiteollisuus soitti Kaiholaa. Sain Simerock-paijan. Yövyin Rantsulla keittiön lattialla talossa, jonka naapuritaloon tulisin muutamia vuosia myöhemmin itte muuttamaan asumaan (voitte kuvitella että järkytys oli suuri ko eräänä päivänä avatessani verhoja tajusin mikä se vastapäinen talo oikein onkaan.) Letitin partaa, kävin teltassa leirintäalueella kuuntelemassa paskoja helevetin humalaisten ihimisten vitsejä. Näin tasan kaksi bändiä ja omaan omalaatuiseen tapaani hilluin selevinpäin koko reissun. Keitin aamuyöllä puuroa velijen kämpillä ko en ollu syöny koko päivänä mitään.

Mökkeiltiin, yritettiin lukia kirjotuksiin, tehtiin roadtrippejä, naurettiin, itkettiin ja huuettiin. Aiheutettiin yleistä pahennusta ja hämmennystä, rahotettiin paikallista melekeen joka viikonloppu. Lauantaina tai sunnuntaina syötiin rapulassa Akkavaaran pitsaa, katottiin Miehenpuolikkaita ja maattiin peiton alla. Nähtiin paskoja elokuvia, mietittiin miksi naiset kuolee kauhuelokuvissa aina alasti, vaimolla oli valakoset housut ja meikä ei koskaan käyttäny piilareita. Tehtiin kotitekosia Sex on the Beachejä, halakasin etuhampaani baarissa tuopin reunaan, tanssittiin ko sekopäät, kävelin monesti kotiin aamuyöllä auringon paistaessa ja lintujen laulaessa tai heräsin jostain ihan muualta ko kotoa. Istuttiin joka viikonloppu iltaa ja otettiin palijon "ravista päätä!" -kuvia ja oltiin vaan. Onnellisia.

Kesän 2008 suurimmat hittipiisit. 

En viitsinyt vilijellä tänne mitenkään hirviän palijon noita kuvia, ko kuvissa esiintyvät ihimiset eivät välttämättä halua naamaansa tuotavan julukisuuteen niiden otoksien osalta. :D Palijon on helemiä arkistoissa... Olihan se kesä. Tai oikiastaan koko vuosi. Täysi-ikäiseksi tuleminen, Wanahat, eka kesä ajokortillisena, kaikenmaailman kissanristijäiset ja teemapileet. Huh. Tulee hiki ko muistelin, mitenhän sitä sillon jakso (tällä hetkellä tuntuu siltä, että jos saan ennen saunavuoroa käytyä kaupassa niin se on melekonen saavutus :D), nyt on perjantai-ilta eikä tee mitään muuta mieli ko käyä saunassa, juua ehkä yksi kalska ja vaan maata mitään tekemättä collegehousut jalassa sohovalla. Hmm. 

Annariika, kohta 22 vuotta, sinä olet henkisesti helevetin vanaha nykyään. Vanaha ja väsyny ja vähän kulahtanu niinkö tuo kovassa käytössä ollut Cats-paita, jonka aiot saunan jäläkeen vetää päällesi. Noh, ehkä minä annan sen ittelleni anteeksi. Taisin sillon nuorempana mennä niin palijon, että enää ei oikein jaksa maistua. :) Tosin en tiiä onko tämä kämpillä röhnöttäminenkään mikään maailman hehkein vaihtoehto. 18-vuotias Annariika oisi suhtautunu omaan kämppään luultavasti aavistuksen erilailla... Onneksi oon vähän fiksumpi ja kypsempi ko mitä sillon!

Voi jeesus sä oot vittu ja kyrpä. 8))))))

http://www.youtube.com/watch?v=fsZCpJdfSk4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti