maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja vanahat kujeet.

Hyvät uuet vuojet vaan kaikille. Oma vuoteni vaihtui leppoisissa merkeissä tässä kotona herkutellen, tunturin ilotulitusta kattoen, minttukaakaota juoden ja tuttuja moikkaillen. Minttukaakaon sekotussuhe taisi olla ihan kohillaan, ko eilen oli nimittäin semmone kohoma, etten oo ihan hetkeen moista nähäny, jos ikinä. Oli vielä illallaki paha olo. :D Ei taija kaakao, tai minttu, eikä varsinkaan minttukaakao maistua hetkeen. Ei sen puoleen, ei kyllä mikään alakoholipitoinen muutenkaan.

Koska jouluaaton ruuista ei ole kuvia, päätin uutena vuotena kunnostautua ja kuvata kaikki väkertämäni eväät. Siispä seuraa kuvapläjäys herkuista. Kuvat oon ottanu äitin uuella Canonin pokkarilla (Canon PowerShot SX220 HS), joka on ihan jees kamera, juurikin sellainen pokkari jonka voisin itelleni laittaa. 

Kinkku-aurajuustopiirakka x 2    


Piirakoihin tuli voitaikinapohja ja täytteeseen suikaloitua kinkkua, Aura Gold -juustoa, suippopaprikaa, ruokakermaa, kananmuna ja mausteita sekä muutama tuore basilikan lehti, ko tämmösen luksustuotteen sain raahattua mukanani Oulusta perjantaina. Samoin tuo Aura Gold on Oulun tuliaisia, täällä Sallassa ennoo sitä nyt joulun aikoihin nähäny ja se on kyllä aivan ihanaa herkkua, vielä hieman täyteläisempää ko tavallinen aurajuusto ja sopii täydellisesti kinkkupiirakkaan.

Hirvipyörykät, pesto-mozzarellapyörykät ja aurajuustopyörykät.
Lisäksi tein kolomenlaisia lihapyöryköitä, yhdet tavalliset valkosipulilla ja sipulilla maustetut hirvipyörykät ja kahet naudanlihapyörykät, joista toisiin tuli aurajuustoa, aurajuustoruokakermaa ja sipulia ja toisiin vihiriää pestoa, mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja sipulia. Reseptit hieman soveltaen näihin jäläkimmäisiin pyöryköihin oon napannu Hellapoliisin Liharuoat -keittokirijasta, jonka sain vaimolta joululahajaksi. Tykkäilen tästä keittokirijasta kyllä tosi palijon, palijon hyviä ja tarpeellisia reseptejä. Aion piettää silimällä mikäli jossain vastaan tulee Hellapoliisin Kana- ja Kalaruoat, voisin hankkia nekin itelleni.

Lisäkesalaatteina peruna-purjosalaatti ja kylmäsavulohisalaatti.
Lisukkeena tarjoiltiin sitten vielä tosiaan kotitekoista peruna-purjosalaattia johon tuli luonnollisesti pottua ja purjoa ( :D ) sekä kermaa, majoneesia ja mausteita. Tarkempi koostumus on hieman hämärä, koska minä keitin tähän vaan perunat ja äiti koosti sen. Kylmäsavulohisalaattiin tulee keräsalaattia, kylmäsavulohta, leipäjuustoa, sipulia ja vihiriää omenaa. Salaatin lisukkeena tarjotaan kastike, johon tulee kermaviiliä, keitettyä kananmunaa, ketsuppia, sokeria, suolaa, paprikajauhetta, sitruunamehua ja ruohosipulia. Tätä oli tarjolla myös jouluna ja se on ihan suunnatonta herkkua! 


Tarjolla oli myös äitin karjalanpiirakoita, maalais-, yrtti- ja valkosipulipatonkia (tällä kertaa ostettiin patongit ihan vaan valamiina kaupasta), Castellon juustopakkaus (pippurijuustoa, valko- ja sinihometta sekä Marquisia), savujuustoa, kermajuustoja, maksapasteijaa ja viinirypäleitä. Illan päälle syötiin myös vielä suolakekseja ja ruissipsejä. 

Ja nyt lopuksi vielä vähän randomeja kameran testailukuvia:



Uuden vuoden meisi.

Rapulainen meisi (kyllä, kamera selevetti rankan testin ja ikuisti meikät rapulassa, mutta ihan
inhimillisen näköisenä. :D)


Nyt pitäisi sitten vissiin alakaa pikkuhilijaa palailla arkeen. Mitään uuen vuojen lupauksia en tainnu kyllä tehä, eilisessä rapulassa tosin mietin että vuosi iliman alakoholia tai humalaa - tai ehkä jopa loppuelämä iliman - oisi aika kova sana, mutta sitä nyt ei voinne laskia. :-------D Voisin perinteikkäästi yrittää olla urheilullisempi, syyä terveellisemmin, opiskella ahkerasti, muistaa myös rentoutua ja näin. Mutta jepsan, nyt vois lähtiä vaikka käymään Eevuskan luona kahaveella ja siirtää opiskeluajatukset sun muut vielä hetkeksi pois mielestä. Oon taas tehokkaasti unohtanu soittaa ittelleni sähkösopimuksen, huomenna oisi varmaan niinkö pakko muistaa tehä se. Hirviän vaikeita aikuisten juttuja. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti