keskiviikko 19. joulukuuta 2012

It's my time to rule at last.

19. luukku "Ensimmäinen harrastukseni"

Mietin tätä tovin ja tulin siihen tulokseen, että minä en tainnu pahemmin harrastaa mitään pienenä. Ei minua kuskattu mihinkään, en soittanut mitään soitinta tai urheillu. Jossain vaiheessa kulijin näytelmä- ja kokkikerhossa, lauloin kuorossa ja tämmöstä, mutta ajalta ennen koulua en kyllä muista yhen ainuttakaan harrastusta isolla hoolla. Ehkä kävin äitin kans hiihtämässä ja papan kanssa pilikillä talavisin, piirtelin ja kaikkia tämmösiä tavallisia juttuja.

Mutta koska minulla on yksi THE HARRASTUS ylitte muijen, kirjotan nyt siitä, vaikka se ei ehkä mikään ensimmäinen harrastus olisikaan. Nimittäin tuo lukeminen. Aloin lukia kirjoja heti, ko vaan opin lukemaan. Enkä pelekästään lukenu, vaan suorastaan ahamin niitä. Joskus niin palijon, että minulta lopulta kiellettiin lukeminen aina välillä. Ja iltaisin piti tietysti laittaa ajoissa nukkumaan, mutta minä luin salaa peiton alla ja esitin nukkuvaa, jos joku kävi tarkistamassa asian laijan. Jo ennen ko osasin itte oikiasti lukia, äiti luki meille palijon. 

Lukeminen on mahtavaa hommaa ja olen vähän pahoillani, että harrastan sitä omasta vapaasta tahostani nykyään ihan liian vähän. Tentteihin lukemista tulee kyllä harrastettua, mutta siihenpä se sitten jääki. Eikä tosi puheessa palijon muuta enää sen jäläkeen kiinnosta lukiakaan. Lomat on oikiastaan ainuita aikoja vuojesta, jolloin lukeminen ees onnistuu. Välillä pelottaa ihan suunnattomasti, että kadotan tatsini maailmaan ja kaikkeen, ko en saa luettua riittävästi. 

Tänä jouluna en ole ostanut itelleni joululahajaksikaan ainuttakaan kirjaa, niinkö yleensä. Täytyy kattoa joulun jäläkeen, jos jostain alesta löytyisi vaikka joku hyvä. Tuntuu siltä, että pitäisi taas pitkästä aikaa lukia jotain. Tai ehkä hajen kirjastosta jonku semmosen, joka on jääny kesken. 

Lukemalla voi matkata maailman ääriin. Se on melekolailla yksi parhaista asioista, jota voi tehä housut jalassa. 

Briefly in English: 19. hatch of advent calender. "My first hobby". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti