sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Keneen sattuu ja kuinka paljon, siitä kysymys enää tässä kai on.

Odottamattomista sattumuksista johtuen kaksi luukkua kerralla, olokeeppa hyvä. 

8. luukku ”Sisarukseni”

Sisarus on hauska sana, ko jotenki siitä tulee aina väistämättä konnotaatio (en tunnusta, mutta vähän niinkö googlasin, että onko tämä nyt se oikia termi tähän ja ihan oikiasti en ole varma, mutta sallittakoon nyt minunki heitellä kielitieteellisiä termejä aina sillon tällön!) sanaan sisko (tai sisar) ja minullahan ei semmosia ole ollu ikinä, mutta veljiä kylläkin. Ihan kaksin kappalein. Löytyy pientä, ja isoa. 

Mitäs niistä sisaruksista (haluan kehitellä tähän oman termin, veljelyksistä) nyt voi sanoa. Net on niitä, joitten kans tapellaan. Niitä, joista tajuaa ajan kulumisen, ko pikkuveli on monta päätä pidempi ja täyttää kohta kaheksantoista ja isoveljellä on ammatti ja se käy aikuisten oikiasti töissä. Niitä elämän tärkeitä ihimisiä, joista et luopuisi ikinä, vaikka pienenä oisit voinu vaihtaa net vaikka polokupyörään. Tai net ois halunnu palauttaa sinut sinne, mistä ikinä sinut haettiinkaan. Veljet on myös niitä, jokka tuo mukanaan elämään niitä kauan kaivattuja siskoja. Niillä on myös mukava kämppä, jossa rötvätä rapulassa kattomassa Kummelia ja muita vammasia juttuja. Ja myös kaikenlaisia enemmän ja vähemmän vammasia aivopuolia miehiä kaverina, joihin jou'ut tutustumaan ja jossain vaiheessa tajuat, että net onki ihan mukavia.

Veljet on niitä ihimisiä, joita rakastaa, vaikka niillä ois kolome silimää ja aivojen tilalla aladobia. 

9. luukku "Käsilaukussani”

Haluaisin ajatella, että minun käsilaukku on vähän niinkö Muumimamman. Laukku, josta löytyy kaikki tarpeellinen jokaiseen tilanteeseen. Ja onhan se kyllä totta, että viime aikoina olen kyllä täysin tahattomasti kannellu mukanani muun muassa yskänlääkettä. Mutta tosi puheessa meikän veska on kyllä ihan vaan tasaisen tylsä, joka piettää sisällään kaikkia niitä turhuuksia, mitä muillakin naisilla laukusta löytyy. Kuten kotiavaimet, lompakko ja puhelin. Useimmiten tuo kombinaatio on kyllä se laukun sisällön rakentava voima. Siihen päälle saatetaan sitten lisätä vaikkapa purkkaa, kalenteri, pullo vettä, opiskelujuttuja, huulirasvaa ja siteitä. Mausteeksi voijaan nakata kaikenlaisia epämääräisiä papereita ja lappuja, joitten merkityksestä ei voi olla ihan varma. Joskus sieltä löytyy myös vaikkapa soitin ja päiväkirja. Ja koska olen optimisti, usein myös Lovebox. Täysin turhaa tosin. :D Mutta eihän vara venettä kaada, vaan pikemminkin se, että heittäytyy hölömöksi.  

Myös se on todistettu, että meikäläisen laukut vetävät joskus ihan käsittämättömiä määriä olutta sisälleen. Tölkin muodossa toki, ei nestemäisenä. Mutta näistä todennäköisyyslaskennan vastaisista yhtälöistä joskus toiste. 

Briefly in English: Advent calender. Hatches 8 & 9. Because I had hangover yesterday and I couldn't be creative. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti