keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sä alat vihdoin viimein käsittää, ettet sä tarvi lupaa keneltäkään.

12. luukku "Mieleisin muistoni"

Yritin kovasti miettiä, että miten määritellään mieleisin muisto. Onko se juttu, jota mielellään kertoo kaikille muillekin, vai se asia, jota usein palaa ittekseen mielessään muistelemaan.  Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että ”mieleisin muistoni” on varsin typerä otsikko kirjoittaa, varsinki, jos ikää on vasta näin vähän niinkö meisillä nyt sattuu olemaan.  Jotain ajatustoimintaa se täällä meikäläisen pienessä pääkopassa kuitenkin herätti. Miten päin tahansa sitä mielessäni pyörittelinkin, palasin aina uuestaan ja uuestaan yhteen ja samaan asiaan. 

Tapahtumaan, joka kerran kauan sitten jaettiin yhessä hyvän ystävän kanssa ja jolle nauretaan vieläkin aina silloin tällöin (ja joskus melekeen itketäänkin).

Sen muiston nimi on paritalo, jossa on väliovi. Ja siihen liittyy kuvitteellinen tarina ”vaihtoehtoinen tulevaisuus”, joka kirjotettiin jossain mesekeskustelussa yhtenä hyvin tylsänä iltana. Sille muistolle minä naureskelen vielä nykyäänkin, ja saatanpa joskus lämmöllä ajatellen sytyttää kynttilän. 

Mieleisimmät muistot on tainneet kaikki syntyä hetkinä, jokka on saanu viettää ittelle tärkeitten ihimisten kanssa ja jolloin on ollut yksinkertaisesti kuolettavan hauskaa. Eli kaikki net hienot hetket, jolloin on ollut etuoikeutettu nauttimaan ihanien ystävien seurasta. 

Briefly in English: 12. hatch. "My dearest memory".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti