sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Niin se vain menee, ei aina käykään niin kuten toivoi rukka pikku takkutukka.

2. luukku "Ensimmäinen rakkaus"

Rakkaus on hirviän kinkkinen juttu.  Tämä ois ehkä oikiastaan hauskempi teksti, jos otsikko olisi vaikka ”eka ihastus”, ko sitä voisi palata miettimään jonneki tuonne kauas kauas menneisyyteen. Tästä aiheesta on vähän hankalampi kirijottaa, koska on hankala tehä sitä rajanvetoa, mikä on rakkautta, ja mikä ei. 

No, sen voi ainaki erotella, että ihastunut olen ollut, mutta että rakastunut. Ehkä kerran. Jostain vinkkelistä katottuna ehkä jopa kaksi. 

Sovin nyt tässä kuitenkin, että se ensimmäinen rakkaus on ollut ihiminen, jonka kohalla tuli sellainen olo, niinkö oisi kaikki elämänsä vuojet ollu eksyksissä ja yhtäkkiä löytäny kotiin. Josta tuli lämmin, hyvä ja turvallinen olo. Saattoi puhua ihan mistä vaan ja tuntui siltä, että tähän voisi jäähä vaikka loppuelämäksi. Elämäntyyli oli kohillaan.

Oli hirviän onnellinen.
 
Semmonen ihiminen, että usiammanki vuojen jäläkeen saattaa herätä aamulla ja ajatella, että mitähän sille kuuluu. Ihiminen, joka tulee mieleen täysin hassuissa tilanteissa hyvin hassuista asioista. Tuoksuista, säätilasta, kuunpaisteesta, ohi ajavista autoista. Jonka luulee näkevänsä aina silloin tällöin jossain ihimispalijou’en keskellä, vaikka tietää, että se on mahotonta. Ja jonka oikiasti sitten kohatessaan kieli menee solomuun, jalat kangistuu ja pää tyhyjenee niin, ettei suusta tule ulos mitään sellaista, mitä olisi pitänyt. 

Semmone ihiminen, jota sydän varmaan salaa rakastaa sitten joskus, ko toivottavasti on jo löytänyt kodin jostain muualta. 

Briefly in English: Advent calendar, the second hatch. "The first love".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti